Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Mild om floppvärvningarna: "Något som inte stämde"

Håkan Mild har kritiserats för att vara den som satte den blåvita ekonomin i kris efter en rad felvärvningar. Nu slår han tillbaka. – Det var något som inte stämde, säger han om värvningen av Nordin Gerzic i senaste avsnittet av BBpodd.

Han avslutade sin spelarkarriär och blev snabbt sportchef i IFK Göteborg. Ett jobb som Håkan Mild allt som oftast skötte ganska bra och framgångarna kom därefter. Men satsningen som döptes till ”Real Blåvitt” blev kostsam för klubben och Mild har anklagats för att ligga till grund för klubbens dåliga ekonomi.
Detta på grund av en rad felvärvningar, en av de mest kostsamma var Pär Ericsson som värvades från Gais.
– Han klarade inte av det fullt ut. Gör du inte bra ifrån dig så får du inte samma respekt. Han lyckades inte. Det är en tuff verklighet, säger Mild i BBpodd.
 
Men Pär Ericsson var långt ifrån den enda fiaskovärvningen under Milds ledning. Från Örebro hämtades Nordin Gerzic med skyhöga förväntningar efter en rejäl prislapp – även där blev det flopp.
– Det tog inte så lång tid innan vi insåg att det var något som inte stämde. Det är en annan sak att prestera i en mindre klubb. Tillslut tar energin slut, säger Mild.

Hans sista värvning var Malick Mané som hämtades från Sogndal i Norge där klubbens nuvarande akademichef, Jonas Olsson, då var tränare.
– Stahre hann inte se honom live. Vi visste mycket väl om att det skulle kunna vara struligt, säger Mild.