Milan-legendaren kan avgöra Zlatans framtid

Zlatan Ibrahimovics framtid i Milan är osäker. Enligt italienska medier kan klubbikonen Paolo Maldini spela en nyckelroll för svenskens beslut. Lämnar Maldini är sannolikheten stor att Zlatan gör samma sak, uppger Tuttosport.

ANNONS
|

I vintras återvände Zlatan Ibrahimovic till Milano och AC Milan. Den första tiden i nygamla klubben var positiv för anfallaren som med fyra mål på tio matcher var med och gav Milan en skjuts uppåt i tabellen innan coronaviruset satte stopp för fortsatt spel i den italienska ligan.

Sedan Serie A sattes på paus har Zlatan tillbringat mycket tid i Stockholm där han har hållit igång med Hammarby, klubben som han sedan i höstas är delägare i. Det har inneburit att spekulationerna om en eventuell flytt till Bajen har tagit fart.

Och så sent som häromdagen sade Hammarbys sportchef Jesper Jansson såhär om att Zlatan skulle kunna spela för Hammarby:

ANNONS

– Chansen finns nog, det tror jag. Men det är bara Zlatan själv som vet. Han har inte sagt något så och det är inte så att jag behöver fråga honom och berätta för honom att vi vill ha honom här, sade Jansson till Expressen och fortsatte:

– Men det har jag lärt mig, han säger inget förrän han är 100 procent säker. Självklart skulle vi vilja det. Han har en större tanke med allting han gör.

Maldini kan spela nyckelroll

Klart är i alla fall att 38-åringen sitter på ett utgående kontrakt med Milan. Avtalet med storklubben löper ut i sommar. Zlatan har en option i kontraktet om ett år till – men huruvida han eller klubben kommer verkställa den är oklart.

Enligt italienska medier, som även har skrivit att det finns en möjlighet att Zlatan avslutar karriären, är en viktig faktor för vad stjärnan fattar för beslut vad som händer med Milans sportchef, Paolo Maldini.

Den förre backstjärnan ryktas vara på väg bort från Milan för att i stället bli ersatt av Leipzigs nuvarande tränare Ralf Rangnick. Enligt Football-Italia som hänvisar till Tuttosport skulle ett sådant scenario innebära att Zlatan inte skulle vara särskilt angelägen alls om att bli kvar hos de rödsvarta.

ANNONS
ANNONS