Milan kollapsade i derbyt – trots Zlatans succé

Ett mål, en assist och en ramträff från sen kvittering. Zlatan Ibrahimovic imponerade på nytt när Milan föll i derbyt mot Inter.

ANNONS
|

Milan bjöd på en imponerande anstormning på San Siro och dominerade mot ett Inter som endast förlorat en match inför söndagens derby.

Zlatans rödsvarta lag var dessutom bara centimeter från att ta en tidig ledning när Hakan Calhanoglu, från distans prickade stolpen.

Milan släppte dock inte greppet om derbyt och innan de båda lagen skulle gå in i pausvila skulle Zlatan se till att hans "Rossoneri" både tagit och utökat ledningen.

Det började i matchminut 40 när han nickade bollen mot Ante Rebic som tämligen enkelt kunde placera in 1–0.

Drygt fem minuter senare var den svenske superstjärnan framme igen, även denna gången med pannan – fast istället för att hitta en medspelare hittade han målet.

ANNONS

– Han har satt sån prägel på det här laget så snabbt, säger C Mores expert Vicki Blommé.

Galen vändning

Att Inter kom ut som det starkare laget i den andra halvleken är en underdrift. Tämligen kunde man både reducera och kvittera.

Först bjöd Marcelo Brozović på en kalasträff från utkanten av straffområdet, två minuter senare jämnade Matías Vecino ut derbyt.

Inter skulle dessutom ta ledningen i matchminut 70 genom Stefan de Vrij. I samband med målet valde Antonio Conte att byta in nyförvärvet Christian Eriksen.

Zlatan nära kvittering

Ledningsmålet stod sig som avgörande – men det var med nöd och näppe. Milan var nämligen bara centimeter från att kvittera på San Siro.

Och vem var det som var framme igen om inte Zlatan Ibrahimovic?

Svenskens nick från nära håll gick dock rakt i stolpen.

Istället fick Inter jubla en sista gång på tilläggstid när Romelu Lukaku slog Simon Kjaer i en duell i straffområdet och nickade in 4–2.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS