Mikkel Rygaard om drömmålet mot IFK Göteborg

Mikkel Rygaard , 32, har stått för många läckra mål och assist sedan han kom till BK Häcken i fjol. Frågan är om inte 3–1-baljan mot IFK Göteborg är det allra snyggaste han varit inblandad i?
– Herregud – jag fattade inte att det var sant, utbrast en chockad Alexander Axén i Discovery-studion.
– Jag ska hem och kolla på det, säger Rygaard själv.

ANNONS
|

BK Häcken vann Göteborgsderbyt mot IFK Göteborg hemma på Bravida Arena med klara 4–1. Framför allt ett av målen stack ut – det som betydde 3–1.

Mikkel Rygaard och Benie Traoré sågade sig igenom Blåvitts samlade försvar med trippla väggspel. Sex touch fram och tillbaka mellan varandra innan allt avslutades med att Rygaard klackade till Traoré som rullade bollen i nät.

I Discoverys tv-studio var experterna lyriska.

– Vilket mål det här är. Jag fattade inte att det var sant. Det är sånt man knappt ser på träning. Herregud vilket fotbollsmål. Jag vet inte var jag ska ta vägen, det är så jävla snyggt. Helt sjukt. Kolla hur många spelare Blåvitt är – Häcken är två! De är två mot åtta, säger Alexander Axén.

ANNONS

Han fick medhåll av Nordin Gerzic.

– Fotboll är ofta väldigt uppstyrt, men detta är glädje! Det är fantasi!

– Det är det snyggaste målet jag har sett, fortsatte Axen.

Efter derbysegern mötte regissören själv medierna.

– Vi hade 20 minuter i första halvlek där det var lite jobbigt. Sedan kom vi ut i andra halvlek för att spela på vårt snabba sätt igen, säger Mikkel Rygaard.

Hur mycket bättre än IFK Göteborg var ni idag?

– Det är stor nivåskillnad. De försökte göra det svårt för oss genom att vara hårda i duellerna, men när vi spelade snabbt blev det svårt för dem att komma nära oss. Det var stor skillnad på lagen idag.

Vad säger du om samspelet med Traoré inför 3–1-målet?

– Vi har pratat om att komma runt på kanterna och in centralt. Vi kombinerade bra tillsammans och det blev ett snyggt mål. Vi hade en bra kemi mot Malmö också. Kan vi fortsätta så kan det här bli bra.

Fem passningar mellan två spelare?

– (skratt) Det är nog första gången det hänt mig. Jag tror jag ska hem för att kolla på målet igen.

Har du varit med om något liknande mål i karriären?

ANNONS

– Det skulle vara futsal i så fall, när vi spelat inomhus. Men inte på den här nivån.

Totalt har Mikkel Rygaard nu gjort tre mål och nio assist i årets allsvenska.

– I fjol hade jag 14 poäng totalt, nu har jag 13 eller något. Det är en stark start på säsongen. Många är på hörna också. Det känns bra. Jag har mycket självförtroende.

Det är fler assist än mål – hur förklarar du det?

– Kanske att motståndarna kliver upp snabbare på mig, så jag måste passa bollen? Sedan har jag inte hittat målet varje gång jag skjutit heller. Men jag tror det handlar om att jag fått mer bevakning på mig i år.

Efter tio omgångar ligger Häcken tre poäng bakom IF Elfsborg och Malmö FF. Häcken har dock spelat en match mera (som tillhör 18:e omgången).

Hur stor skillnad är det på Häcken i år och fjolårets mästarlag?

– Vi har varit bra i år, men haft mycket skador, och nya spelare som ska hitta in i vårt spelsätt. Men jag tycker vi har gjort det svårt för de andra lagen. Vi har lite otur också. Men en stark start och förhoppningsvis har vi snart alla spelare med igen och kan hänga med i toppen, avslutar Mikkel Ryggard.

ANNONS

LÄS MER:Häcken besegrade IFK Göteborg i derbyt

LÄS MER:Så bra var spelarna i Göteborgsderbyt

LÄS MER:Ilska och besvikelse i IFK Göteborg efter derbyförlusten

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS