Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: NICKLAS ELMRIN
Bild: NICKLAS ELMRIN

Mikael Stahre klar för IFK Göteborg

IFK Göteborgs tränarrockad är fullbordad.
Roland Nilsson har sparkats och nu är Mikael Stahre klar för en återkomst till klubben.
– Jag är väldigt hungrig, säger Stahre till klubbens hemsida.

Vårsäsongen tog nyligen slut för IFK Göteborg, den slutade med ett kryss mot Djurgården.

Matchen blev Roland Nilssons sista som tränare för klubben. Under onsdagen kom beskedet att han sparkats. Detta då man endast lyckats mäkta med en seger – på åtta matcher.

LÄS MER: IFK Göteborg sparkar Roland Nilsson

Nu står det även klart vem ersättaren blir. Mikael Stahre är klar för en återkomst till klubben.

– Jag är sjukt laddad att komma tillbaka till Kamratgården för att göra jobbet som krävs. Nu kör vi, säger han till klubbens hemsida.

Stahre förklarar flytten

I och med flytten till Göteborg bryter Mikael Stahre även med sin nuvarande klubb Sarpsborg. På det norska lagets hemsida kommenterar han beslutet.

– Jag måste betona att jag har trivts väldigt bra i Sarpsborg 08. Klubben och staden har gjort det väldigt enkelt att trivas här men nu är det så att det kan gå snabbt i fotbollens värld, säger Stahre.

Han fortsätter:

– Jag fick nyligen en förfrågan om att leda IFK Göteborg. Kombinationen av IFK Göteborg som klubb, min historia där och närheten till mitt hem och min familj i tillägg till pandemins betydelse gjorde att jag valde att gå vidare med det här.

Farnerud: ”Han är väldigt driven”

Som bekant har Mikael Stahre varit på Kamratgården förut. Han kom till klubben som tränare 2012 och fick sparken 2014 - detta trots att klubben slutat tvåa i allsvenskan.

Sedan dess har han varit tränare i kinesiska Dalian Pro, BK Häcken och San José Earthquakes. Fram tills nu har han varit tränare i norska Sarpsborg.

– Han har samlat på sig mycket erfarenhet och utvecklats vidare i sitt ledarskap sedan tiden i Blåvitt. Han är väldigt driven vilket är fundamentalt både som spelare och ledare i IFK Göteborg, säger sportchef Pontus Farnerud på klubbens hemsida.

Sarpsborgs sportchef Thomas Berntsen kommenterar även övergången.

– Vi fick en konkret förfrågan från IFK Göteborg i måndags om möjligheterna att värva Mikael Stahre. Sedan dess har vi förhandlat innan vi nu har kommit överens om en övergångssumma som vi är nöjda med, säger Berntsen.

GP söker Mikael Stahre, Pontus Farnerud och klubbdirektör Håkan Mild för kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.