Linus Petersson, Mikael Stahre och Robert Laul pratar i senaste avsnittet av ”Håla Marbella”.
Linus Petersson, Mikael Stahre och Robert Laul pratar i senaste avsnittet av ”Håla Marbella”. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Mikael Stahre gästar ”Håla Marbella”-podden

Enligt IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud har bara Malmö FF en bättre trupp än Blåvitt inför årets allsvenska. Håller tränare Mikael Stahre med?
– Om jag ska vara helt ärlig: jag skiter i alla andra lag. Jag bryr mig bara om mitt lag och det är IFK Göteborg, säger han i ”Håla Marbella”-podden.

ANNONS
|

Sportchefen Pontus Farnerud har flera gånger uttalat sig om IFK Göteborgs slagstyrka, både i år och i fjol. Ofta på ett sätt som är icke kompatibelt med Blåvitts faktiska placering i tabellen senaste fem åren (som bäst sjua).

Nu har Farnerud gjort det igen.

– Malmö har den bästa truppen i allsvenskan, sedan ser jag ingen annan trupp som är bättre än Blåvitts, sa Farnerud till fotbollskanalen.se så sent som i går.

Faktum är att Blåvitt för tillfället inte ens har en förstemålvakt klar, och när chefstränaren Mikael Stahre gästar ”Håla Marbella”-podden säger han klart och tydligt på frågan om målvaktssituationen:

ANNONS

– Det vi har idag är inte tillräckligt bra för att konkurrera om toppositioner i allsvenskan.

Samtidigt har Sportbladet rapporterat om att norrmannen Örjan Nyland, senast i Bournemouth kan vara ett högaktuellt spår. Även GP har nåtts av uppgifter som pekar i samma riktning.

I ”Håla Marbella”-podden säger Mikael Stahre om den kontraktslöse Örjan Nyland:

– Jag vet vem det är.

Hur är han?

– Bra målvakt, norrman.

Är han på nivån förstemålvakt i IFK Göteborg?

– Det är en högst hypotetisk fråga, men han har definitivt meriter och kvaliteter för att kunna spela i en skandinavisk storklubb, säger Mikael Stahre.

När poddsamtalet glider in på Pontus Farneruds beskrivning av IFK:s trupp som allsvenskans bästa efter Malmö FF:s gör Stahre klart att han inte är mycket för att jämföra trupper.

– Om jag ska vara helt ärlig: jag skiter i alla andra lag, jag bryr mig bara om mitt lag och det är IFK Göteborg.

Är det inte att sätta onödig press er själva?

– Kraven på Blåvitt är de samma ändå. Jag tycker det är bra att blåvita supportrar har höga krav. Det får inte bli så att vi tappar kraven och trycket på oss själva för att vi inte varit ett topplag sista tio åren näst intill.

ANNONS

Varför är det så viktigt att med snack slå fast att IFK är så jäkla bra i stället för att låta fötterna tala sedan när ni kommer ut på planen?

– Utan att jag vet vilka citat som har gjorts och så…jag backar honom (Pontus) i att vi måste tro på oss själva och den verksamhet vi bedriver, säger Mikael Stahre.

Lyssna på hela diskussionen på gp.se eller där poddar finns. I ”Håla Marbella”-poddens fjärde avsnitt arrangerar GP:s utsända även en radioteater utifrån den klassiska Expressenartikeln från 2014 när Mikael Stahre träffades av en golfboll i huvudet efter en allsvensk match mot Mjällby.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS