Mikael Stahre blir expert i Discovery

I början på månaden fick Mikael Stahre sparken från IFK Göteborg.
Nu har han ett nytt jobb – som expert i Discovery.

ANNONS
|

Efter ett blytungt cupspel valde Blåvitt att avsluta sitt samarbete med chefstränare Mikael Stahre den åttonde mars. Beskedet kom med mindre än en månad till den allsvenska premiären och ruskade om klubben och dess supportrar ordentligt.

Nu, mindre än två veckor senare, har han ett nytt jobb.

På Twitter meddelar Discovery, som sänder allsvenskan, att Stahre blir expert i sändningarna.

”Kul att ansluta till det sylvassa gänget på Discovery+ och bevaka allsvenskan på nära håll. Förutom att analysera matcherna vill jag skildra fotbollens komplexitet”, säger Stahre i ett uttalande.

Ersätter förre AIK-tränaren

Sparkningen från IFK Göteborg innebar slutet på hans andra vända i klubben, tidigare har han basat över lag som AIK, Häcken och Panionios.

ANNONS

Att han nu kliver in i tv-världen, likt exempelvis den förre Gais-tränaren Alexander Axén, innebär inte nödvändigtvis att tränarkarriären är lagd på hyllan.

”Oavsett om jag är aktiv eller inte kommer jag alltid vara fotbollstränare i mitt huvud”, säger han.

För bara en vecka sedan lämnade den förre AIK-tränaren Bartosz Grzelak en liknande roll hos Discovery för att i stället tar över ungerska Fehérvár FC.

LÄS MER:Mikael Stahre i stor intervju – om de kaotiska dygnen

LÄS MER:Så har Blåvitt förändrats sedan tränarskiftet

LÄS MER:Gustav Svensson och Sebastian Eriksson om IFK Göteborgs kaosvecka

LÄS MER:Mikael Stahres första ord efter beslutet från IFK Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS