Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Mikael Lustig slutar i landslaget

Förra veckan meddelade Marcus Berg att EM blev hans sista framträdande i det svenska landslaget. Nu kommer samma besked från veteranen Mikael Lustig.
”Efter 13 år av passion och stolthet så är det dags att tacka för mig”, skriver han på Instagram.

När Sverige slogs ut ur EM i åttondelsfinalen av Ukraina spekulerades det i att det var slutet för flera av landslagets veteraner. Förra veckan bekräftade Marcus Berg för GP att han gjort sitt i den blågula tröjan och nu meddelar Mikael Lustig samma sak.

LÄS MER: Marcus Berg bekräftar – slutar i landslaget

I ett inlägg på Instagram meddelar AIK-försvararen sitt beslut.

”13 år i de blågula färgerna. 13 år av vänskap och gemenskap. Efter 13 år av passion och stolthet så är det dags att tacka för mig. Jag sa till mig själv att jag kunde dö lycklig efter min första landskamp, att få vara en del av landslaget i alla dessa år är obeskrivligt”, skriver 34-åringen.

Högerbacken fortsätter:

”Till min familj och mina närmsta vänner: är så tacksam att ni ställt upp och funnits där under hela denna resa.

Landslaget har givit mig så många oförglömliga minnen och är så tacksam att jag fått vara en del utav det. Men framförallt så har jag fått chansen att spela och tillbringa tid med fantastiska människor. Så till er alla ledare och spelare, tack för allt! Jag älskar er”.

Lustig debuterade i A-landslaget 2008 och har noterats för 94 landskamper och sex mål och deltagit i fyra mästerskap för Sverige.

– Micke har varit en bärande spelare under samtliga år som jag varit förbundskapten. En mycket klok spelare med stor spelförståelse. Hans engagemang, rutin, värme och humor har i allra högsta grad bidragit till att vi haft en så bra sammanhållning i truppen. Jag önskar honom största möjliga lycka till framöver, säger förbundskapten Janne Andersson till förbundets hemsida.

2005 gjorde Mikael Lustig debut i allsvenskan för Gif Sundsvall och tre år senare lämnade han Sverige för spel utomlands, i först Rosenborg och sedan Celtic, som han representerade i 7,5 år och gjorde nära 300 matcher för. 2020 återvände han efter en säsong i belgiska Gent till allsvenskan för spel i AIK, som han nu representerar.

IFK Göteborgs Marcus Berg har alltså redan meddelat att han slutar i landslaget och även Andreas Granqvist har tackat för sig. Lustigs lagkamrat i AIK Sebastian Larsson, som bar kaptensbindeln under EM, väntas meddela i dagarna om han fortsätter i landslaget eller inte.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.