Mikael Boman klar för danska Randers

Mikael Boman och IFK Göteborg gick skilda vägar efter ett tungt 2017 – nu är anfallaren klar för en ny klubb. Under onsdagen presenterades han av danska Randers FC.
– Jag vill testa att komma bort från Sverige lite, säger han.

ANNONS
|

Kungsbacka-sonen kom till IFK Göteborg 2015 efter spel i Falkenbergs FF och Halmstad BK. Mikael Boman blandade och gav under tiden på Kamratgården och efter Blåvitts bottennapp 2017 pekade det mesta på att anfallaren skulle lämna.

Sagt och gjort, kontraktet löpte ut och under onsdagen presenterades han för sin nya klubb. Danska Randers FC.

– Det känns bra, kul att det är klart, säger han.

Den danska klubben började visa intresse i måndags. Hela processen gick med andra ord extremt snabbt. Redan under torsdagen börjar han träna med sin nya klubb.

– När jag hade tänkt igenom alla olika alternativ kom jag fram till att det här passade bäst, säger han.

ANNONS

Varför?

– En bra helhetslösning. Klubben visar att de vill satsa på mig och jag får testa ett nytt land, även om det bara är att flytta över sundet. Det är nya arenor, nya lag. Jag har ändå spelat i Sverige i tio år.

Hade du andra anbud?

– Ja, jag har haft en del andra anbud som jag har valt att tacka nej till av olika anledningar.

I Randers blir han lagkamrat med en annan tidigare Blåvitt-spelare, Joel Allansson.

– Jag ska faktiskt hem till honom nu och snacka lite.

Du pratade inte med honom innan du bestämde dig?

– Nej, men jag ringde "Kalle" Johansson (Karl-Johan Johnsson). Han var här innan och vi spelade ihop i HBK. Han gav ett bra intryck av klubben.

Har du haft någon dialog med IFK Göteborg sedan årsskiftet?

– När kontraktet gick ut sa jag att jag ville avvakta och se. Under processen gjorde de om mycket med nya spelare och ny tränare. Sedan tog vi aldrig upp diskussionen igen. Jag tror att både jag och klubben kände att det var dags för något nytt. Jag vill testa att komma bort från Sverige lite och klubben vill göra en nysatsning. Vi skiljs som vänner. Jag älskar Blåvitt.

ANNONS
ANNONS