Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Mijaljevic stor hjälte för Gais i ångestmötet

Första matchen från start på drygt en månad – då klev Luka Mijaljevic fram, cykelsparkade in matchens enda mål och fixade tre poäng till Gais i ångestmötet med Frej. – Fantastiskt skönt, nu får vi lite andrum, säger anfallaren.

Han har dragits med skadeproblem, pendlat i formen och åkt in och ut ur startelvan under både Bosko Orovic och Benjamin Westman. Men i ångestmötet mot IK Frej fick Luka Mijaljevic för första gången sedan den 12 augusti chansen från start. Då tackade anfallaren för förtroendet, cykelsparkade in matchens enda mål och säkrade tre pinnar för Gais, som inför matchen bara hade två poängs marginal ner till negativ kvalplats. 

– Man har varit borta nu ett tag med lite skadekänningar och lite så där, så får man komma tillbaka, starta och avgöra, det känns jäkligt gött, så klart, säger Luka Mijaljevic. 

Och det var mycket som handlade om Mijaljevic. Under inledningen av matchen som var både avvaktande och krampaktig var det han som skapade den första målchansen när han efter en skarv från Calle Nyström höll sig framme – avslutet gick dock mitt på målvakten den gången. 

I den 27:e minuten, under en period då Gais hade tagit hand om kommandot i matchen och pressade tillbaka gästerna, skickade Dusan Djuric in en hörna. Calle Nyström störde bortalagets målvakt Marko Atanackovic såpass mycket att burväktaren misslyckades med att boxa undan bollen som i stället hamnade hos Luka Mijaljevic. Med ryggen mot mål kunde anfallaren med något som kan liknas vid en cykelspark skicka in 1-0 i den övergivna målburen. 

– Sett över hela matchen käkade vi dem på fasta. Det blev egentligen farligt varenda gång som bollen kom in i deras straffområde, Calle gör det bra i duellen och det blev en halv bicicleta, skönt. 

"Ska kolla uppåt"

Innan paus hade anfallaren sedan ett bra läge att också pricka dit 2-0, men den sista skärpan saknades och skottet smet utanför. Även i andra halvlek höll Mijaljevic sig framme, men det blev inte några fler mål innan han till stående ovationer byttes ut i den 79:e minuten. 

– Det kändes okej så länge jag hade ork. En kvart in i andra började jag krokna, men fram till dess var det okej. Jag var inblandad i ganska många farligheter och sådär, ett gott betyg. 

Det har varit en lite ryckig säsong för dig, hur viktigt var det här, personligen?
– Det är jätteviktigt. Man vill bevisa både för sig själv och för tränarteamet att man vill vara med här nu under de återstående matcherna. Jag vill bidra och jag tycker att jag har bidragit för lite i år. 

Undantaget en period i början av andra halvlek, där Frej vaskade fram ett par farligheter, var Gais-segern inför de 1627 åskådarna på plats aldrig riktigt hotad. Även med tio man, efter att hemmalagets Alibek Aliev i den 87:e minuten fått sitt andra gula kort, lyckades Atleterna behålla kontrollen och säkra tre poäng. 

Resultatet gör att Makrillarna klättrar tre placeringar, distanserar sig från botten och är ny nia i tabellen. 

– Om vi inte hade vunnit i dag hade det inte sett jättebra ut i tabellen, det hade varit lite knivigare. Men nu vann vi och det är fantastiskt skönt. Nu får vi lite andrum och jag tycker vi ska kolla uppåt, för att klättra. Inte kolla nedåt.