Mihajlovic begravd – lagkamrater bar kistan

Sinisa Mihajlovic begravdes i Rom på måndagen.
På plats för att visa sin respekt fanns flertalet italienska fotbollsprofiler.

ANNONS
|

Mihajlovic, före detta serbisk landslagsspelare och fotbollstränare, avled i fredags efter en lång kamp mot leukemi.

Roberto Mancini, Attilio Lombardo och Dejan Stankovic, tidigare lagkamrater till Mihajlovic, var några av de personer som bar ut kistan efter ceremonin. Kistan bars ut till applåder från de som fortfarande var inne i kyrkan.

Mihajlovic och den italienske förbundskaptenen Mancini var lagkamrater i både Sampdoria och Lazio. Mancini var senare även tränare för Mihajlovic i Lazio och Inter och duon stod varandra nära.

Säsongen 1999/2000 ledde Sven-Göran Eriksson, "Svennis", Lazio till Serie A-titeln med både Mancini och Mihajlovic i laget.

Mancini sade inför måndagens begravning att Mihajlovic "kämpade som ett lejon in i det sista, precis som han gjorde på fotbollsplanen".

ANNONS

Bland de sörjande i kyrkan fanns bland annat den tidigare serbiske försvararen Aleksandar Kolarov, som även han spelat för Lazio och Inter. Där fanns också namn som Francesco Totti, Franco Baresi, Daniele De Rossi, Angela Di Livio och Stefano Fiore.

Enligt tidningen Corriere dello Sport var även Roms borgmästare Roberto Gualtieri och Italiens idrottsminister Andrea Abodi närvarande.

Mihajlovic, född i nuvarande Kroatien, hade serbisk mamma och kroatisk pappa.

Han var som aktiv hårdför mittback och vänsterback och var en erkänt skicklig frisparksskytt.

Som tränare har han lett bland annat Fiorentina, Sampdoria, Milan, Torino och senast Bologna. Han var även förbundskapten för hemlandet Serbien 2012–2013

Sinisa Mihajlovic blev 53 år.

Personer bär kistan i Rom.
Personer bär kistan i Rom. Bild: Cecilia Fabiano/AP/TT
Sinisa Mihajlovic blev 53 år gammal. Arkivbild.
Sinisa Mihajlovic blev 53 år gammal. Arkivbild. Bild: Paola Garbuio/AP/TT

Fakta: Sinisa Mihajlovic

Född: Vukovar, fd Jugoslavien, 20 februari 1969.

Position som spelare: Vänsterback och mittback.

Klubbar, som spelare (i urval): Röda Stjärnan, Roma, Sampdoria, Lazio, Inter.

Klubbar, som tränare (i urval): Bologna, Fiorentina, Sampdoria, Milan, Torino. Var serbisk förbundskapten 2012–2013.

Meriter, som spelare: Vann Europacupen (nuvarande Champions League) med Röda Stjärnan säsongen 1990–1991 efter att ha besegrat Marseille i finalen på straffar, 5–3 (0–0 efter full tid). Mihajlovic var en av straffskyttarna och satte sin. 315 Serie A-matcher, 38 mål. Vann ligan med Lazio säsongen 1999–2000 och Inter säsongen 2005–2006. Vann även italienska cupen fyra gånger.

Meriter, som tränare: Årets tränare i Serbien 2019.

LÄS MER:Sinisa Mihajlovic är död

LÄS MER:Sven-Göran Eriksson om Sinisa Mihajlovic död

LÄS MER:Svanberg lider med cancersjuke Mihajlovic

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS