Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Miguel Beas. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Miguel Beas är sista pusselbiten i Öis ledarstab

Örgryte IS har gjort klart med en ny assisterande tränare. Det är Miguel Beas som lämnar Elfsborg och ansluter till Öis ledarstab med Keith Millen och Sören Börjesson.

Nu är tränarkonstellationen i Örgryte IS klar. Under fredagen presenterade klubben att man lyckats knyta till sig Elfsborgs Miguel Beas över 2020 och med option på ytterligare en säsong.

Beas har ett förflutet i La Liga-klubben Málagas akademi där han var ungdomsansvarig och scout för a-laget.

År 2011 kom han till Sverige och IFK Skövde och därefter varit i både J-Södra och Elfsborg innan han nu ansluter till Öis.

– ÖIS har alltid varit en förening som jag har uppskattat jättemycket och från Niklas (Allbäck, klubbchef), Igor (Krulj, sportchef) och Keiths (Millen) håll har det känts väldigt professionellt sedan de kontaktade mig första gången. Man känner sig givetvis väldigt uppskattad när en så stor förening hör av sig. Jag har lämnat en stor och fin förening men kommer till en annan stor och jättefin förening så det känns bra på alla sätt, säger Miguel Beas till Örgryte IS hemsida och fortsätter:

– För mig är det viktigaste alltid att visa tacksamhet och i det här fallet är jag tacksam att en stor förening som ÖIS tänker på mig. Vi är många tränare som konkurrerar om de här jobben och att en stor förening som ÖIS tänker på mig gör mig väldigt tacksam, säger Beas.

Örgryte IS sportchef, Igor Krulj, är såklart nöjd över att klubben fått in Beas i Keith Millens tränarteam.

– Miguel besitter en enorm kunskap och kompetens. Han kommer ju från början från Spanien men har varit i svensk elitfotboll under de senaste åren, i såväl Superettan som Allsvenskan. Miguel har en väldigt stark analytisk förmåga som kommer vara perfekt när han tar sig an rollen som assisterande tränare till Ketih Millen tillsammans med Sören Börjesson, säger Igor Krulj till Öis hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.