Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Messis grannfejd: "Köpte deras hus för att få vara i fred"

Barcelonas superstjärna Lionel Messi är mån om sitt privatliv och informationen om argentinarens vardagsliv är knapphändig, men nu avslöjar lagkamraten att Messi varit inblandad i en klassisk grannfejd.

I området Gava Mar bor flera av Barcelonas spelare, inklusive den största stjärnan av dem alla, Lionel Messi.

Men allt är inte frid och fröjd i det välbärgade området. I spansk press har det tidigare skrivits om att Messi varit inblandad i en klassisk grannfejd.

Bakgrunden är att Messis grannar fick problemet med att betala sitt bolån och erbjöd då stjärnan att köpa huset, men fick nobben av Messi.

Grannarna beslutade då att hyra ut huset till fotbollsfans och turister som då fick chansen att få en glimt av superstjärnan på sin semester. Det uppskattade inte Messi som svarade med att bygga en mur mellan husen. Muren saknade dock bygglov och grannarna stämde Messi som fick riva muren. Det hela slutade med att argentinaren köpte grannarnas hus, bara för att få lugn och ro.

Historien har varit känd ett tag men har varit obekräftad, tills nu. Det lagkamraten Ivan Rakitic, som även han bor i Gava Mar, som berättar om incidenten.

– Jag har inte haft några problem här, till skillnad från Messi när han köpte sitt hus i Castelldefels. Grannarna var så högljudda att Leo köpte deras hus för att få vara i fred, säger Raktic till den kroatiska tidningen Novilist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.