1/3

Messi-hysterin: Biljettpriserna har ökat med över 1 000 procent

Lionel Messi fortsätter karriären i USA och sedan nyheten offentliggjordes är hysterin total i Miami.
På bara några timmar ökade biljettpriserna till argentinarens förväntade debutmatch med över 1 000 procent, det rapporterar Reuters.

Under onsdagen kom beskedet att Lionel Messi fortsätter karriären i USA och Inter Miami. I en intervju med spanska Mundo Deportivo berättade han själv om nyheten.

– Jag kommer inte tillbaka till Barça, jag ska till Inter Miami.

Han säger själv att övergången ännu inte är helt klar, att detaljer återstår. Trots det är Messi-hysterin redan total på andra sidan Atlanten.

Bara timmar efter att nyheten offentliggjordes ökade biljettpriserna till Inter Miamis match mot Cruz Azul en 21 juli, vilken tros bli Messis debut, med över 1 000 procent, eller tio gånger, det rapporterar Reuters. Innan Messi-nyheten kostade de billigaste biljetterna drygt 300 kronor och timmar senare över 3 500 kronor.

– Vi såg en omedelbar effekt så fort nyheten började sippra ut. Med tanke på Messis status kommer det att vara rekordstora summor varje gång Inter Miami spelar, säger Kyle Zorn, varumärkeschef på biljettföretaget TickPick, till Reuters.

Dyraste matchen någonsin

Enligt Zorn kommer matchen mot Cruz Azul troligen bli en dyraste någonsin i MLS-historien.

Det är inte bara biljettpriserna som stigit, även Inter Miamis sociala medier har exploderat. Innan Messi-nyheten hade klubben omkring en miljon följare på Instagram, under torsdagsmorgonen var antalet uppe i 4,4 miljoner, det skriver TT.

Messi lämnade nyligen Paris Saint-Germain efter två år i klubben och har ryktats vara nära på en flytt till Saudiarabien och Al-Hilal eller en återkomst till Barcelona. Men det blev alltså David Beckhams Inter Miami för 35-åringen.

När han valde Miami före Saudiarabien uppges ha nobbat omkring 17,5 miljarder svenska kronor.

Att det blev USA beror enligt Messi mycket på hans familj.

– Om det hade handlat om pengar så hade jag åkt till den arabiska halvön eller någon annanstans, säger han till Mundo Deportivo.

Inter Miami uppges också visa intresse för stjärnor som Sergio Busquets, Jordi Alba och Luis Suárez, alla tre tidigare klubbkompisar till Messi i Barcelona.

LÄS OCKSÅ: Lionel Messi går till Davids Beckhams Inter Miami

LÄS OCKSÅ: Messis pappa i möte med Barcelona

LÄS OCKSÅ: Därför väljer superstjärnorna Saudiarabien

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.