Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lionel Messi missade lördagens match i franska ligan på grund av en skada, men inför kvällens Champions League-match mot Manchester City verkar han vara frisk igen. Bild: BENOIT TESSIER
Lionel Messi missade lördagens match i franska ligan på grund av en skada, men inför kvällens Champions League-match mot Manchester City verkar han vara frisk igen. Bild: BENOIT TESSIER

Messi gjorde sitt första mål för PSG

Lionel Messi har fått kritik för sin start i Paris Saint-Germain.
Nu har han gjort sitt första mål i nya klubben.
I Champions League-mötet med Manchester City slog superstjärnan till och gjorde 2–0-målet.

Hela fotbollsvärlden gapade när Lionel Messi lämnade FC Barcelona i somras, efter att ha tillhört den katalanska klubben hela sin seniorkarriär.

Anfallaren skrev på för Paris Saint-Germain istället. Där har han inte direkt fått en flygande start. Efter tre matcher har det blivit noll poäng för Messi, som av många anses vara världens bästa fotbollsspelare. I de senaste två PSG-matcherna har Messi dessutom saknats på grund av en skada i knät.

Men nu är storstjärnan tillbaka och spelar i stormötet mellan PSG och Manchester City.

PSG-tränaren Mauricio Pochettino fick frågor om Messi inför matchen, och trots en svag start var han inte oroad.

– Vi pratar om världens bäste fotbollsspelare. Men med det sagt, man måste förstå att han också är en människa som oss andra. Han måste anpassa sig till en ny klubbmiljö, hans familj måste anpassa sig till ett nytt samhälle och en ny kultur, säger Pochettino enligt Sportexpressen.

Han skickar också iväg en passning till de som tvivlar och kritiserar Messi:

– Låt honom vara, arbeta på. Låt honom anpassa sig och känna sig som hemma. Han var i Barcelona i 20 år, det är normalt att han känner sig hemma i Barcelona.

Det visade sig att Mauricio Pochettino skulle få rätt, för i matchens 74:e minut slog Lionel Messi till med sitt första mål i PSG. Detta när han drev upp bollen från mittplan, väggspelade med Kylian Mbappe och tryckte dit 2–0 i nättaket.

– Vilket drag, vilket tryck och vilket mål, utbrister TV4:s kommentator Lasse Granqvist i sändningen, medan hela Parc des Princes skanderar Lionel Messis namn.

Expertkommentatorn Hans Backe:

– Det avslutet är fullständigt ofattbart, eller otagbart för Ederson (Manchester Citys målvakt). Det är ett Leo Messi-avslut.

PSG vann matchen med 2–0.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.