Mervan Celik spelklar för Gais

I tisdags presenterades Mervan Celik – till lördagens match mot Lindome är hemvändaren redo att göra sin första match för klubben på åtta år.
– Han har meddelat att han är spelklar, säger tränare Stefan Jacobsson.

ANNONS
|

Förra helgen hade Gais säsongspremiär mot Varberg. I helgen fortsätter försäsongen med bortamatch mot Lindome.

En match som blir speciell. Anledningen? Hemvändaren Mervan Celik, som i tisdags skrev på för Gais och därmed återvänder till klubben, är redo att göra sin första match på åtta år i den grönsvarta tröjan.

– Han har meddelat att han är spelklar och att han har en önskan om att han vill spela. Sedan får vi se hur många minuter det blir. Han har haft sparsamt med fotbollsträning den senaste månaden. Men minst 45 minuter hoppas jag på att det blir för honom, säger Stefan Jacobsson.

ANNONS

Tränaren menar att värvningen av Celik och även Richard Yarsuvat betyder mycket för klubben, inte minst med tanke på deras offensiva spetsegenskaper. Något som har varit en bristvara i Gais de senaste säsongerna.

– Jag har följt Gais under lång tid eftersom jag har varit en kär motståndare till dem i många år tidigare. Gais prestationer har inte varit det stora problemet utan det har varit framför allt att de inte har gjort mål. Det har varit det största problemet ända sedan de åkte ur.

"Blir bättre för varje dag"

Mervan Celik själv ser med tillförsikt fram emot lördagen.

– Jag vill alltid spela. Det kommer vara kul att få vara tillbaka.

Än så länge har det blivit tre träningar med nygamla klubben.

– Det känns bra, det blir bättre för varje dag, säger han och tillägger:

– Jag känner mig okej i kroppen, även om jag inte har tränat så mycket den senaste månaden.

Hur har de första dagarna varit i Gais sedan återkomsten?

– Det har bara vara positivt. Jag har fått mycket kärlek och glädje. Det är positiva vibbar!

Under fredagskvällen välkomnades Mervan Celik tillbaka till Gais med en fest på City Kebab, där Celiks pappa är en av ägarna, vid Brunnsparken.

ANNONS

Firandet arrangerades av supporterföreningen Gårdakvarnen och på plats fanns ett gäng glada grönsvarta supportrar för att hylla återkomsten.

LÄS MER:Här välkomnar Gais-fansen Celik – på City Kebab

Det kramades och togs bilder. Celik trivdes, men stannade inte speciellt länge.

– Det är ju match i morgon, sa han och log.

Ja, det är ju det. Avspark mellan Lindome och Gais är 12.00 på lördagen. GP direktsänder matchen från Lindevi. Sändningen startar tio minuter före avspark.

Gais trupp mot Lindome: Mattias Karlsson, Kenan Karaduz, August Wängberg, Malte Runevik, Carl Elfgren Nyström, Donat Zejnullahu, Joackim Åberg, Paulo Marcelo, Mervan Celik, Julius Lindberg, Yossef Fayad, Fredrik Martinsson, Philip Arnberg, Nuha Jatta, Boris Lumbana, Julius Johansson, Predrag Randjelovic, Sebastian Bertolozzi, Gustav Kristensson, Anton Snibb, Oscar Ekman

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS