Mervan Celik ber om ursäkt efter derby-uttalandet

Efter skandalscenerna på Gamla Ullevi sa Gais-stjärnan Mervan Celik att ”det är derby och det ska vara så. Det ska vara grejer, det ska kastas”.
Nu ber han om ursäkt.
– Jag rycktes med i stunden, säger han i ett uttalande på Gais hemsida.

ANNONS

I slutminuterna av derbyt mellan Öis och Gais på torsdagen kastades bengaler in på planen från Öis klacksektion och spelarna fick lämna planen och gå ner i omklädningsrummen. Först drygt 40 minuter senare kunde matchen spelas klart.

Innan matchen återupptogs, i den 86:e minuten, lämnade stora delar av publiken Gamla Ullevi.

Efter slutsignal intervjuades Gais-stjärnan Mervan Celik av Discovery plus.

– Det är derby och det ska vara så. Det ska vara grejer, det ska kastas. Jag gillar det där så länge det inte går över gränsen. Jag gillar det. Men det blir tråkigt när man går in och så fick vi vänta ganska länge. Det blir tråkigt i slutändan, sa han.

ANNONS

”Rycktes med i stunden”

Uttalandet väckte kritik och nu ber Celik om ursäkt. I ett uttalande på Gais hemsida säger han:

– Jag rycktes med i stunden, jag var besviken över att vi behöver få ett så långt avbrott i matchen, och det jag egentligen vill säga handlar förstås om att det är fantastiskt att känna ett läktartryck i en sådan här match. Men att kasta in saker på planen eller på läktaren är inget jag står bakom, eller på något sätt uppmuntrar.

Han fortsätter:

– Jag är själv tvåbarnsfar, och att familjer ska lämna läktaren på grund av hur vissa supportrar beter sig gör mig ledsen. Klacken gick långt över gränsen igår, och det är inte okej. Gamla Ullevi ska inte vara en otrygg plats för någon, varken spelare eller publik.

I och med oroligheterna fördes ett 30-tal personer bort av polis.

Gais vann derbyt med 4–1.

LÄS MER:Polischefen Emelie Kullmyr om skandalderbyt

LÄS MER:Förbundets säkerhetschef: Skandalen var planerad

LÄS MER:Fem punkter efter Öis–Gais

LÄS MER:Gais-spelarna sjöng om att Öis åker ur: ”Ser inte ljust ut”

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS