Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Mellberg uppges ersätta "Henke" i Helsingborg

Henrik Larsson lämnade tränarjobbet i Helsingborgs IF. Nu kommer Expressen med uppgifter om vem ersättaren blir.
Det är den tidigare landslagsbacken Olof Mellberg det handlar om.

Henrik Larsson tog under säsongen över rollen som huvudtränare för Helsingborgs IF som haft ett tungt år i allsvenskan. För ungefär två veckor sedan kom dock beskedet att "Henke" skulle lämna sitt uppdrag. Anledningen var verbala påhopp som riktats direkt mot Henrik Larsson själv.

– Det är oerhört tråkigt att det ska vara på detta vis. Vi ser allvarligt på de verbala påhoppen och kommer att gå till botten med det. Alla som verkar inom Helsingborgs IF gör det hela tiden för klubben bästa. Uppdraget Henrik fick var att hålla laget kvar i allsvenskan. När han tog över låg laget på negativ kvalplats och just nu ligger vi på tolfte plats med två poäng ner till den negativa kvalplatsen. Utifrån var vi står nu har han klarat uppdraget, sa HIF:s ordförande Krister Azelius till klubbens hemsida då.

Klockan 15.00 idag har Helsingborgs IF kallat till presskonferens där en ersättare till "Henke" väntas presenteras och nu kommer alltså Expressen med uppgifter om att det blir en av Henrik Larssons tidigare landslagskollegor från spelartiden som ersätter, nämligen Olof Mellberg.

– Vi har sagt att vi ska svara på alla frågor på en presskonferens i eftermiddag, säger Krister Azelius till Expressen.

På frågan vad Azelius anser om Olof Mellberg som tränare och människa svarar ordföranden följande till Expressen:

– Jag har stor respekt för vad Olof Mellberg gjort som spelare och tränare. Han har en fin karriär i bagaget. Som människa kan jag inte säga att jag känner honom tillräckligt bra för att uttala mig.

Mellberg är sedan en kort tid tillbaka tränare för danska Fremad Amager.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.