Mellberg rasande efter utvisningen mot Häcken

Helsingborgs Mohammed Abubakari fick först ett gult kort efter att han sparkat ner Häckens Erik Friberg. Men medans mittfältaren blev liggandes i smärtor ändrades domslutet – HIF-stjärnan visades ut. Något som fick tränare Olof Mellberg att rasa.
– Det är tragiskt, säger HIF-tränaren i C More efter första halvleken.

ANNONS
|

Det var minst sagt röriga scener som utspelade sig en dryg halvtimme in i mötet på Olympia. Erik Friberg låg på planen i smärtor efter att han hunnit före på en boll som även Helsingborgs Mohammed Abubakari hade siktat in sig på.

Enda problemet var att HIF-spelaren träffade Friberg istället för bollen, vilket till en början renderade i ett gult kort.

Men när Häcken-mittfältaren vårdades på planen ändrade domare Patrik Eriksson sig och valde istället att visa ut Abubakari.

Något som fick tränare Olof Mellberg att ilskna till i halvlek.

– Det är uteblivet rött kort mot Djurgården, det är utebliven straff mot Sirius och en massa beslut med allt från frisparkar till inkast till matchavgörande beslut som i dag. Det är tragiskt men vi får leva med det, säger han till C More.

ANNONS

Backen Marcus Holgersson kommenterade också situationen:

– Jag uppfattar det som att det är den assisterande som tar det. Men det ser inte så farligt ut på bilderna.

Efter situationen hettade det till mellan flera spelare och när det hela var över hade även Paulinho och Alhaji Gero fått ett gult kort vardera.

Texten uppdateras

ANNONS