Mellberg klar för FC Köpenhamn

ANNONS
|

I våras hjälpte han Villarreal att avancera till Primera División. Men någon återkomst i den spanska högstaligan blev det aldrig – när säsongen blåstes av valde den före detta landslagskaptenen Olof Mellberg att kliva av den gula ubåten. Till förmån för ... ja, vad då? Skulle han lägga benskydden på hyllan för gott?

Under tisdagen kom svaret när Olof Mellberg presenterades som FC Köpenhamns senaste värvning.

–FC Köpenhamns historia talar för sig själv. Det är en toppklubb i Skandinavien som har skapat sig ett namn i Europa. Det är det inte många skandinaviska klubbar som har, säger Mellberg till klubbens hemsida.

ANNONS

I och med klubbytet blir svensken lagkamrat med IFK Göteborgs forne försvarsklippa, Ragnar Sigurdsson.

– Olof är sjukt erfaren och en riktigt bra spelare som har spelat på högsta nivå i de flesta stora ligorna i världen. Jag vet inte hur gammal han är precis men det spelar ingen roll tror jag. Känns inte som att man värvar en som Mellberg för att sätta han på bänken, säger Ragnar Sigurdsson som hoppas på att få spela tillsammans med Mellberg, snarare än att bli petad av nykomlingen:

– Men man vet aldrig vad som händer i fotbollsvärlden. Jag ska göra allt jag kan för att behålla den startplats jag hade förra året. Vad tränaren bestämmer och vad andra spelare gör på banan har jag mindre kontroll över, säger Sigurdsson.

Olof Mellberg har fått tröjnummer 5. I klubben finns sedan tidigare svenskarna Johan Wiland och Pierre Bengtsson.

Den danska klubben är sedan tidigare direktkvalificerad till Champions Leagues gruppspelsomgång i höst.

ANNONS