Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Damir Mehic.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Damir Mehic. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Mehic om tunga säsongen: "Har varit för jävligt"

En start och ett inhopp i superettan på hela säsongen.
Efter att ha varit ordinarie under sina två första år i Gais har 2019 varit varit en tuff motgång för Damir Mehic.
– Det har varit för jävligt att gå till jobbet och inte få jobba, säger han.

29 startade matcher 2017.

23 startade matcher 2018.

I år? En enda start och ett inhopp på 30 omgångar.

2019 har varit tungt för Gais. För Damir Mehic likaså. Målvakten har gått från oftast givet förstaval till konstant bänknötare.

När superettan nu är avslutad och Gais har säkrat kontraktet öppnar Mehic upp om hur han har kämpat med tillvaron i skymundan.

– Det har varit oerhört tungt att inte få spela. Det hade känts bättre om det hade gått bättre för laget, men när det inte gör det heller då blir det ännu jobbigare, säger han efter att Gais avslutat säsongen på Gamla Ullevi.

Han utvecklar:

– Det har varit för jävligt att gå till jobbet och inte få jobba. Det kan du väl också relatera till? Säg att du går till jobbet, men du får inte skriva eller göra intervjuer. Då hade du också tyckt att det var tungt va?

"Det enda jag prioriterar"

Har det varit svårt att motivera sig i år med tanke på att du tidigare varit ordinarie och nu har fått stå vid sidan i stort sett hela tiden?

– Det har varit svårt, men jag är väldigt professionell. Jag vill bli bättre hela tiden. Sedan om man spelar matcher så skyndar det på utvecklingen. Men även om jag inte har gjort det så tycker jag att jag har blivit bättre i år. Marko (Johansson) är en helt fantastisk målvakt, vi har sparrat mot varandra dag in och dag ut. Jag är en bättre målvakt nu än vad jag var för ett år sedan. Och jag är hungrig nu, som bara den.

32-åringen sitter på ett utgående avtal med Gais. Några diskussioner har inte förts om en förlängning.

Inom kort ska Mehic träffa klubbledningen för att förhoppningsvis få mer klarhet om sin framtid.

– Vi kommer prata i dagarna, sedan får vi se vad det leder till.

Hur resonerar du kring framtiden?

– Att spela är det enda jag prioriterar. Som sagt, jag känner att jag bara blir bättre och bättre för varje år, då vill jag spela.

"Blir inte miljonär"

Speltid menar han är långt mycket viktigare än serietillhörighet.

– Man blir inte miljonär på pengarna man får i superettan eller division 1 så det viktiga är att man betyder något när man går till jobbet. Att man kommer hem och mår bra, spelar matcher på helgerna och har den ruljansen. Jag är öppen för förslag.

Men du är öppen för att stanna i Gais om en sådan lösning skulle presenteras?

– Självklart, säger Mehic som även om han tycker det är tråkigt att inte ha fått vara med och bidra på planen ändå var glad över att Gais till slut lyckades säkra kontraktet.

– De två föregående åren har vi också klarat det i sista omgången. Klart man hoppas att nästa säsong ska bli roligare. Det kan bara bli bättre. Det har varit några tunga år nu. Det finns kvalitet och potential här, men det gäller bara att få alla bitarna på plats. Men skönt och viktigt så in i helvete att vi löste det. Det känns toppen.

– Sedan är det lite blandade känslor personligen då jag inte vet vad som händer för mig nu, men superkul och viktigt för Gais.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.