Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Megan Rapinoe vägrar spela på grund av oro för corona

Megan Rapinoe tänker inte spela när den amerikanska damligan drar igång.
Oron för coronaviruset får storstjärnan att vägra.
– Jag är besviken och frustrerad, säger tränaren Farid Benstiti till Le Progres​.

Efter månader av total nedstängning börjar sportvärlden sakta men säkert vakna till liv igen. I Sverige förbereder sig både herr- och damallsvenskan för att starta upp i juni.

Även i USA, ett land som haft hårda restriktioner under coronakrisen, börjar ligorna rulla igång igen. I slutet av månaden planerar den amerikanska damligan i fotboll, NWSL, att dra igång med en cup i Utah.

Under en månads tid ska samtliga nio lag bo där och spela totalt 25 matcher – allt för att minska risken för spridning av coronaviruset.

Men på grund av den rådande pandemin är det inget tvång att delta i turneringen. Spelare får möjligheten att säga nej, utan att förlora någon ersättning.

Vilket OL Reigns storstjärna Megan Rapinoe, som var stor guldhjälte för USA under VM i Frankrike 2019, har valt att göra.

Tränaren: "Jag är besviken"

Hon har valt att göra så av två anledningar. Dels oron för coronaviruset, dels skaderisken som kommer med så många matcher på kort tid.

Till Le Progres ger henne tränare, Farid Benstiti, sin syn på beslutet.

– Det är synd. Jag förstår hennes beslut, men jag är besviken och frustrerad över att hon inte kommer vara med oss och tävla under turneringen.

Han fortsätter:

– Megan är en viktig spelare i truppen och om hon var med resten av laget tror jag att vi skulle kunna uträtta något stort som klubb. Hon kommer att vara väldigt saknad av laget och även av damfotbollen, säger han i en intervju med Le Progres​.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.