Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Megan Rapinoe riktar ny kritik mot Donald Trump

Världsstjärnan Megan Rapinoe, 34, är inget fan av Donald Trump. Nu kommer ny kritik mot USA:s president.
– Vi har en vit nationalist i det Vita huset, säger Rapinoe till Vice.

Den amerikanska landslagsstjärnan Megan Rapinoe säger ofta vad hon tycker och tänker. Under fjolårets världsmästerskap var hon en av de absolut starkast bidragande orsakerna till att USA tog sitt andra raka guld. Inför mästerskapet hade hon varit rak och tydlig med att hon inte ville bli inbjuden till Vita huset om de skulle ta guld. Något som fick President Donald Trump att reagera.

”Det är respektlöst. Jag är ett stort fan av det amerikanska laget, och av damfotboll, men Megan borde vinna först innan hon pratar. Avsluta jobbet!”, skrev Trump på Twitter.

LÄS MER: Blåvittikonen hade vapen i omklädningsrummet

Och jobbet gjorde Rapinoe och gänget. Och stod vid sitt ord gjorde hon också – inget besök till presidentens boning blev det.

Megan Rapinoe kritiserar Donald Trump

Nu kommer ny kritik från världsstjärnan mot Trump. I en intervju med Vice lägger 34-åringen ut än mer vad hon tycker om den sittande presidenten. Nu riktas kritiken mot Trumps invandringspolitik.

– Vi vet att immigration inte leder till massvis med förlorade jobb, immigration är faktiskt bra för ekonomin. Vi vet att kvinnor på arbetsmarknaden är bra för ekonomin. Vi vet att jämlikhet är bra för ekonomin, säger stjärnan till Vice.

LÄS MER: Stjärnan kritiserar återstarten av Premier League

– Vi har en vit nationalist i det Vita huset, tycker jag. Och spridningen av hat har bara lett till mer orolighet mellan människor och mer förtvivlan, och mer ångest och mer rädsla. Det är inte så att Trump har gett hans bas en massa jobb eller ett bättre liv.

Många har ställt sig frågan om Rapinoe någon gång kommer äntra politikens värld och det är ingen omöjlighet. Att bli president vore i så fall målet.

– Om jag ska göra det vill jag ha den mäktigaste positionen, säger hon.

LÄS MER: Drack råttgift – var minuter från döden

LÄS MER: Rory McIlroys kritik mot Donald Trumps hantering av coronapandemin

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.