Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Med Boo Wiklander kommer poängen

David Boo Wiklander, 32, gick från bänken in till startelvan – då kom lyftet för Blåvitt. – Det är jätteroligt att komma in och bidra, säger han.

Han var med och vann SM-guld med IFK Norrköping 2015. Därefter blev det spel i Hammarby där David Boo Wiklander var synonym med lagets framgång. När han spelade – då kom poängen.

När Mattias Bjärsmyr i somras lämnade klubben för turkiska Sivasspor gick hans plats till Boo Wiklander. Vad som hände då? Jo, poängen började att trilla in även för Blåvitt.

– Ja ... det är väl lite så. Det är jätteroligt att man kan komma in och bidra. Jag vill ju göra ett bra jobb och hjälpa laget att få med sig så många poäng som möjligt. Vi går ut varje vecka för att vinna och man ska ju ha roligt på jobbet. Det har man som fotbollsspelare när man vinner, säger han och skrattar.

Mot Djurgården är det inte Thomas Rogne som är skadad eller Kristoffer Da Graca som är avstängd som bildar mittbackspar med Boo Wiklander. Den här gången är det i stället August Erlingmark som nu gör sin första start som mittback för Blåvitt.

– Vi har en bred och bra trupp, det är inga konstigheter. Jag tycker mest att det är roligt att få spela bredvid de yngre förmågorna. Det är relativt enkelt att komma in i laget nu känner jag och det ska bli skitkul att spela med August, säger Boo Wiklander.

Varför är det så kul att spela med de yngre förmågorna?
– De har talang, en otrolig talang och har framtiden framför sig. De utvecklas för varje match och det är väldigt roligt att se. Sen tar de för sig mer och mer för varje vecka som går och blir bättre spelare. Så länge vi spelare i truppen utvecklas så blir laget också bättre.

Förändrar du något i ditt eget spel beroende på vem du har vid din sida?
– Jag kör på som vanligt, sen kanske man styr de yngre lite mer än med Rogne. Annars är det samma spel, de som kommer in ska ta samma position och det är viktigt att man kör på som man brukar göra. Sen självklart så tänker jag mer på att stötta de yngre i olika beslut och situationer.

Något som är tydligt när David Boo Wiklander spelar är hans positiva kroppsspråk. Det är peppande gester och rop matcherna igenom – något han uppskattas väldigt mycket för internt i laget.

– Jag tror inte att det där kom över en natt utan det har växt fram mer och mer. Jag har märkt betydelsen att kunna visa det på plan och sprida det upp till alla på läktaren så att vi får en större boost. Jag vill tro att man ser engagemanget lite mer och när man visar det så får vi hela arenan med oss och då är vi riktigt tunga att möta, säger han.