Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Max Taylor besegrade cancern – har skrivit kontrakt med Manchester United

Kampen mot testikelcancer vann han. Och under onsdagen kom glädjebeskedet – Max Taylor, 20, har skrivit nytt kontrakt med Manchester United.

Sommaren för två år sedan kom beskedet som kom att skaka Manchester United-talangen Max Taylor – han hade drabbats av testikelcancer.

Ett knappt år senare, elva månader närmare bestämt, var han tillbaka i träning med The Red Devils och i november 2019 var han med i Europa League-truppen som mötte Astana på bortaplan.

– Ole (Gunnar Solkjaer) har gett några av oss (unga spelare reds. anm) chansen att resa med laget och förhoppningsvis får några spela. Positionen jag var i för exakt ett år sedan, då jag hade gjort mina första veckors cellgiftsbehandling och jag kunde inte tro att jag ett år senare skulle resa med A-laget, sa han till klubbens hemsida då.

LÄS MER: Förbundskaptenen vill inte se fotboll utan publik

Taylor fick aldrig spela den gången och ännu har han inte heller spelat i Premier League. Men sex gånger har han medverkat i U23-laget innan han gick till Stalybridge Celtic, i de lägre engelska serierna, på lån i januari.

Max Taylor – en inspirationskälla

Efter att Taylor hade besegrat cancern blev han en källa att hämta inspiration ifrån för hela Manchester United. Ole Gunnar Solskjaer utvecklade i november 2019:

– Jag träffade Max väldigt tidigt efter att jag fick jobbet och att ha sett hans resa tillbaka till full friskhet och sättet han har uppfört sig på, det är något han alltid kommer att ha med sig. Han har varit igenom något som ingen borde behöva gå igenom, men han har kommit ut på andra sidan. Han är en inspiration för alla spelarna, sa norrmannen.

LÄS MER: Sam Larsson tränar med IFK Göteborg

– Du kan se nu när han går ut på planen, det finns ingen rädsla längre. Han är tillåten att ha haft rädsla i sitt liv. Men när du är på fotbollsplanen ska du njuta.

Och drömmen om spel i Premier League kommer fortsätta att leva för den 20-årige engelsmannen. Nu har han nämligen belönats med ytterligare ett kontrakt med Manchester United, meddelade klubben på sin hemsida. Och det är skrivet på ett år.

Återstår att se om han kommer göra sig ett större namn inom kort i en av världens största klubbar.

LÄS MER: Bjärsmyr kontraktslös – för ingen diskussion med IFK Göteborg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.