Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Mats Grens tredje titel som ledare för Göteborgsklubb

För Mats Gren ramlar titlarna plötsligt in. Efter cuptiteln som sportchef med IFK Göteborg 2015 och SM-guldet med Göteborg FC i fjol tog tränaren på torsdagen sin tredje titel som ledare.
– Alla titlar är jättesköna att få. Just nu känns den här fantastiskt bra, säger Häckentränaren.

Efter fyra år som sportchef lämnade den tidigare landslagsanfallaren 2018 IFK Göteborg med buller och bång.

Med sig i bagaget hade han en andraplats i serien från 2015 och en seger i svenska cupen samma år.

LÄS MER: Hyllningen i krisen: ”De bär fanimig oss som klubb”

I december 2019 meddelade Göteborg FC att Mats Gren var ny huvudtränare för klubbens damlag ihop med Jörgen Ericson. Tillsammans bärgade de klubbens första SM-guld i höstas, men när Ericson lämnade när klubben bytte namn till BK Häcken blev Gren kvar – och kunde på torsdagseftermiddagen bärga ytterligare en titel, hans tredje som ledare.

”En SM-titel är alltid lite extra”

Matchen mot Eskilstuna blev efter en spännande första halvlek lite mer av en defilering när Häcken varvade upp i andra halvlek. Slutresultatet skrevs till 3-0.

– Det var en fantastiskt väl genomförd laginsats, det finns kanske de som stack ut lite extra, jag vill inte lyfta fram någon speciellt, sa Häckentränaren efter matchen.

LÄS MER: Häcken cupmästare: ”Vi behövde det här”

Hans känslor var inte lika starka som efter höstens säkrade SM-titel i Linköping, även om glädjen var tydlig.

– Det är klart. Allt är en titel, men en SM-titel är alltid något lite extra. Framför allt när det är första som det var då för Göteborg. Den här är också speciell, för det är den första titeln med Häckens damlag också självklart. Det är klart att det är emotionellt, men jag försöker hålla tillbaka dem lite grand.

Sedan har du cuptiteln som sportchef med IFK också. Vilken rankar du högst av dina titlar?

– Svårt att säga. Jag vill inte lyfta fram någon framför den andra. Alla titlar är för tillfället jättesköna att få. Just nu känns den här fantastiskt bra, säger Häckentränaren.

Vill slåss om SM-guldet med

Laget Göteborg FC/BK Häcken har nu vunnit de tre senaste damfotbollstitlarna i Sverige. Hur ser Mats Gren på lagets position i damfotbollen i Sverige?

– Titlar är alltid jätteroligt. Inget snack om det. Nu får vi fira den här i dag, sedan får vi lägga den bakom oss se till att vi inte tappar mer mark i serien. Det är klart att vi vill vara med och slåss om även den titeln.

I damallsvenskan är Häcken en bit bakom serieledande Rosengård.

Vad betyder den här titeln för den fortsättningen?

– Tittar man på matchen mot Linköping är det alltid surt att förlora, framför allt hemma. Där vi ytterst sällan förlorar. Vi gör ingen toppmatch mot Linköping. Därför kändes den här matchen otroligt viktig. Framför allt att vi fick göra tre mål.

LÄS MER: ”En titel som kan bli vändningen för hela föreningen”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.