Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Mats Gren om Häckens jakt på landslagsspelare

Häcken är på jakt efter landslagsspelare.
Nu avslöjar tränare Mats Gren att diskussioner pågår med eventuella nyförvärv.
– Vi kan inte vänta för länge innan vi fattar några beslut, säger han.

Det var ett blytungt besked som kom från Häcken-lägret i slutet av maj. Anfallsstjärnan, tillika landslagsspelaren, Pauline Hammarlund hade slitit av korsbandet och hennes säsong var över.

Kort därefter var tränare Mats Gren tydlig: Förstärkning kommer krävas på anfallspositionen – och man siktar på att hitta en landslagsspelare.

– Vi klarar inte hösten annars. Vi har ju målsättningen om att ta oss in i gruppspelet för Champions League och då kommer vi spela lördag-onsdag varje vecka. Vi måste kunna snurra på truppen också, sa han då.

LÄS MER: Efter allvarliga skadan – Häcken jagar landslagsspelare

Häckens jakt på en ersättare till Pauline Hammarlund är i full gång. Bild: MATHIAS BERGELD
Häckens jakt på en ersättare till Pauline Hammarlund är i full gång. Bild: MATHIAS BERGELD

Detta sa Mats Gren 30 maj, för nästan en månad sedan alltså. Men ännu har ingen spelare anslutit till Häcken för att ersätta Pauline Hammarlund.

Så hur går det egentligen i jakten på en anfallare?

– Det är klart att vi sitter och tittar lite grann hela tiden, för det börjar ju röra på sig överallt ute i Europa. Så vi sitter och tittar på olika spelare, det gör vi självklart.

Var letar ni någonstans?

– Vi letar ganska så brett egentligen. Är det intressanta och spännande spelare som vi tycker passar in i det vi vill spela så spelar det ingen roll från vart hon kommer.

Landslagsspelare är målet

Mats Gren står fast vid att det helst ska vara en landslagsspelare som kommer till Hisingen, av förklarliga skäl.

– Det blir inte lätt att ta plats i vårat lag om du inte är på den nivån, för Sverige har ett väldigt bra damlandslag och det brukar vara med runt sju spelare från Häcken. Sen har vi spelare från andra länders landslag.

Mats Gren fortsätter:

– Så det är klart att om vi plockar in spelare som inte är landslagsspelare från länder som, på pappret är sämre än Sverige, så är det klart att det blir svårt att ta en plats hos oss.

Hur nära är ni ett nyförvärv?

– Det är alltid svårt att säga. Ibland kan vissa saker öppnas upp ganska snabbt och ibland kan det vara väldigt trögt och ibland får man släppa vissa saker. Så det är väldigt svårt att säga.

Förhandlar ni med någon just nu?

– Jag vill inte gå in på några detaljer, men det är klart att vi pratar med några spelare. Vi kan inte vänta för länge innan vi fattar några beslut. Så vi pratar med spelare, ja.

Ingen deadline

Enligt Mats Gren har man ingen skarp deadline. Däremot ser han gärna att man har ett nyförvärv klart till efter det drygt två veckor långa uppehållet som inleds 7 juli.

– Vi vill ha det klart så snart som möjligt, självklart, men senast runt den 25 juli när vi sätter igång igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.