Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Mats Gren har fullt förtroende för Poya Asbaghi

Sportchef Mats Gren var lågmäld efter 0–3-förlusten mot Hammarby. Och hade bara ett sorts löfte att ge.
– Poya Asbaghi ingår i våra framtidsplaner.

Till sist gick även Mats Gren igenom den mixade zon som man tvingas passera på Tele2 Arena för att nå spelarbussen från omklädningsrummet. För första gången efter förra veckans reportage i fotbollsmagasinet Offside uttalar han sig.

Men på frågan om han ville kommentera reportaget – där det bland annat berättades om Grens möte med en ökänd supporterfalang – valde han det klassiska politikersvaret:

– Jag har inga kommentarer om det reportaget.

Till Expressen säger Gren:

– Jag vet många saker hur sanningen verkligen har varit men vi har diskuterat det väldigt noga och jag känner att det självklart finns jättemycket som jag kan kommentera, men jag känner inte att det är värt det.

Han förstår att många är nyfikna vad han har att säga, men menar att det aldrig kommer bli lugn och ro om han bryter tystnaden.

– Jag kan stå här och berätta väldigt många saker, men vi har tagit allt internt. Går vi ut så blir det att vi bjuder upp på att det blir fram och tillbaka i media tio gånger till. Det är inte riktigt värt det. Vi vill ha fokus på det sportsliga. Annars kommer det bli oroligt i flera veckor om det blir fram och tillbaka om alla ska kommentera.

Han ville heller inte vare sig bekräfta eller dementera om förra veckans USA-resa – som gjorde att han missade tungviktarmötet mellan IFK Göteborg och AIK på Gamla Ullevi – hade med den förlorade sonen Gustav Svenssons eventuella hemkomst att göra.

Däremot redde han ut vissa frågetecken kring Poya Asbaghis framtid.

– Han kommer att träna klubben nästa år också. Vi tror på honom och hans idéer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.