Mats Engström fortsätter inte som ordförande i IFK Göteborg

Han valdes till ordförande i IFK Göteborg 2018 och har suttit på posten sedan dess. Någon fortsättning blir det dock inte då han lämnar posten.
– Det är rätt tajming att lämna över till andra, säger han.

ANNONS
|

Gunnar Larsson var ordförande för IFK Göteborg under åren 1982-2000. Därefter har det varit stor omsättning på ordförandeposten i klubben där Kurt Eliasson, Bengt Halse, Stig Lundström, Kent Olsson, Bertil Rignäs, Karl Jartun och Frank Andersson suttit på posten.

LÄS MER:Sebastian Eriksson om IFK Göteborgs ”identitetskris”

Men 2018 valdes Mats Engström som ny ordförande och har suttit på posten sedan dess.

LÄS MER:Pontus Wernbloom återförenas med Kolbeinn Sigthorsson

Någon fortsättning blir det dock inte längre för Engström som inte kommer att fortsätta som ordförande för IFK Göteborg.

– Jag gick in i styrelsen redan 2015 och det har varit en rejält stökig och arbetsam period där det varit jäkligt mycket arbete. Jag tycker ändå att vi fått rätt bra ordning på det som inte varit bra tidigare. Nu går vi in i en ny fas och vi har en plattform med en förstärkt ekonomi och det känns som att det är rätt tajming att lämna över till andra som har bättre förutsättningar än vi hade tidigare, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Det har varit illa med ekonomin. Det har det. Men vi har jobbat hårt och tagit oss igenom det med hårt arbete, lite skicklighet och lite tur också.

Varför lämnar du över nu?

– Det är alltid svårt med tajming och om det är rätt tillfälle eller inte att lämna ett jobb. Nu kan jag ändå lämna över något bra och det känns som rätt tidpunkt. Den här världen är speciell och man ska ha respekt för svårigheten i den här rollen.

LÄS MER:IFK Göteborgs Pontus Farnerud om diskussionerna med Marcus Berg

Nyligen stod det även klart att klubben bytte ut sin klubbdirektör då Max Markusson fick sparken och ersattes av klubbikonen Håkan Mild.

Och nu ska även Mats Engström bytas ut.

För stor omsättning igen uppe på Kamratgården?

– De som tillträder nu är inga oerfarna blåvita. Håkan kan ju det här väl och det kommer bli bra. Richard har varit med i styrelsen i tre år och det är också en faktor som gör att man känner sig trygg i att lämna.

Kände du att det var dags att lämna i och med att Max Markusson också försvann?

– Svårt att säga. Jag och Max har ju jobbat tight ihop. Det är inga hemligheter i det men det här kommer att bli bra.

ANNONS

Vad ska du göra nu? Bli ”vanlig” supporter igen?

– Ja, självklart kommer jag ha fortsatta känslor för den här klubben. Nu blir det full fart framåt till årsmötet.

Sen sitter du på läktaren och säger att allt var bättre förr?

– Haha! Sådana människor gillar man inte och en sådan vill jag inte bli.

Ersättare föreslås bli Richard Berkling.

Till styrelsen nomineras också Anders Almgren.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS