Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Mathias Ranégie talar ut om misshandeln

Mathias Ranégie har länge varit tyst om det omskrivna bråket i Österrike 2013 – anfallaren dömdes senare till skadestånd. Något han, fem år senare, ännu inte betalat. – Det är 100 000, det är så tråkiga pengar att skicka iväg, säger han i podcasten Tutto Balutto.

För snart fem år sedan hamnade, dåvarande landslagsstjärnan, Mathias Ranégie i ordentligt blåsväder efter ett bråk på en nattklubb i österrikiska Bad Gastein. Något som ledde till att han blev polisanmäld för misshandel.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Göteborgaren har sedan dess varit fåordig kring händelsen i mars 2013. Men nu tar anfallaren som, den gångna säsongen återvände för en kort sejour i BK Häcken, bladet från munnen.

– Då var det så jäkla mycket svenskar där, störiga fyllsvenskar som skulle hetsa mig. Så skulle jag snacka med en dam och så gick han emellan med sin rygg. Jag puttade till honom, så puttade han till mig och så smällde jag honom, säger Ranégie i podcasten Tutto Balutto fortsätter:

– Det var som om hela det stället hade väntat på något sådant. Vi hade åtta stycken som hoppade på mig och jag fick handklovar på mig. Av någon anledning hade de handklovar på sig. Det var inga poliser där så de satte mig i en fjällstuga där jag fick sitta och vänta på en österrikisk polis.

Inte betalat skadeståndet

Mathias Ranégie dömdes senare till att betala skadestånd och än idag blir han ombedd att söka upp den österrikiska polisen när han är ute och reser. För trots att det gått flera år sedan händelsen har den nu 33 år gamla anfallaren ännu inte betalat de pengar som han är skyldig brottsoffret.

– Det är 100 000, det är så tråkiga pengar att skicka iväg. Advokaten ska ha 70 000 och så ska killen få 30 000 i skadestånd. Killen kan jag väl köpa men...