Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Matchhjältens hälsning till Blåvitt: "Ska köra över dem"

Ahmed Yasins succé i BK Häcken fortsätter – mot Gif Sundsvall blev anfallaren stor matchhjälte med dubbla fullträffar. Och efteråt skickade han en passning till IFK Göteborg inför söndagens derby. – Vi ska dit och köra över dem. Vi ska visa att vi är bäst i stan, säger han.

Ett BK Häcken med avstängde tränaren Mikael Stahre på läktaren var stundtals pressat av Gif Sundsvall – men två fullträffar från Ahmed Yasin, som för en tid sedan lånades in från AIK, gjorde att Hisingslaget, kunde lämna Bravida arena som segrare. 

– Jag har kämpat och tränat på, så det här är ingenting som har kommit gratis för mig. Jag förtjänar att äntligen få ut det på planen, det är skitkul att spela fotboll just nu. Verkligen skitkul, säger matchhjälten. 

I den 25:e minuten inledde han sin målskörd. Chisom Egbuchulam, som tillsammans med Yasin gång på gång sårade Sundsvalls försvar med rappt djupledsspel, gick i duell med gästernas Markus Danielson omkull i utkanten av straffområdet och domare Kristoffer Karlsson pekade på straffpunkten. Ahmed Yasin stegade fram och dunkade distinkt in 1-0. En ledning som höll sig halvleken ut. 

"Bra driv, bra mål" 

Efter paus flyttade Sundsvall upp spelet och periodvis var det ett pressat hemmalag som fick kämpa för att freda sitt mål. Norrlänningarna fick dock aldrig dit bollen och i stället kunde Yasin sätta spiken i kistan när han efter en lång solorush från mittplan, avancerade förbi Sundsvall-försvaret och dunkade in 2-0 i Tommy Naurins bortre hörn i den 88:e minuten. 

– Det var bara att trycka fram och driva och driva. Jag känner att jag fick energi av att driva, jag viker förbi den första spelaren, och sedan förbi den andra och sedan sätter jag den i bortre. Bra driv, bra mål. Någonting att ta med sig, säger tvåmålskytten. 

Fullträffarna var hans tredje och fjärde i Häcken-tröjan – på fem matcher. Och det är inte konstigt att 26-åringen trivs med tillvaron i Göteborg. Efter lång tid av snålt med speltid har anfallaren fått stort förtroende i Häcken. 

– Jag trivs väldigt bra i Häcken, jag tycker om alla spelare och ledare, de pushar mig. Jag var säker på min grej när jag valde Häcken.

Han fortsätter: 

– Jag kände mig tung de första matcherna eftersom jag inte har spelat på många, många månader. Men jag sa det i veckan "att det börjar släppa nu”, och det fick jag svar på nu.

Hälsningen till Blåvitt: "Ska köra över dem" 

Närmast väntar derby mot ett IFK Göteborg som besegrade Elfsborg i Borås på måndagskvällen. 
– Det var starkt, säger Yasin om den blåvita insatsen. 

Men anfallaren är övertygad om att Häcken, som nu har fem raka matcher utan förlust och två segrar i rad, har goda möjligheter att bräcka den formstarka rivalen. 

– Vi ska inte visa dem någon respekt, vi ska köra över dem. Vi ska visa att vi är bäst i stan.