Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Matchhjälten: "Jäkligt skönt när domaren blåste bort det"

Spelarna i Blåvitt bjöds på en rejäl känslomässig berg och dalbana i slutet mot AIK. Den här gången slutade det på bästa möjliga sätt.… – Man ville bara sjunka genom jorden, säger Hysén.

Det blev en mardrömsstart för IFK Göteborg hemma i rivalmötet med AIK. Efter drygt fyra minuter kunde Amin Affane, med ett förflutet i Lärje/Angered knorra in en frispark bakom Pontus Dahlberg. Något som spelarna i Blåvitt borde ha haft koll på.
När lagen möttes i Dubai under försäsongen satte Affane dit en frispark – då på Erik Dalin.
I den andra halvleken var det ett betydligt mer taggat Blåvitt. Ett Blåvitt som kämpade och slet och fick utdelning – om än lite turligt.
Den danske stjärnan, Sören Rieks fick bollen från ingenstans och satte kyligt kvitteringen.…
– Vi måste spela hemma varje match, då kommer målen, säger han och skrattar.
– Fan vad skönt det känns med en vinst och mål och att vi vänder underläge till vinst.

Skön seger?
– Det går inte att sätta ord på den. Det är sådana här matcher man vill vinna för klubben och för supportrarna som står bakom oss varje match. 

Segermålet skulle Mikael Boman pricka in efter att Tobias Hysén nickat fram bollen till honom. Ett mål som AIK:arna ville få till offside.
– Den situationen har jag inte ens noterat, jag litar på min linjeman, säger domaren Mohammed Al-Hakim.

Mikael Boman var föga förvånande uppspelt efter matchen när han slog sig ner på en bänk – helt slut. 
– Det är fantastiskt, det är riktigt gött. En klassisk stormatch och inför den här publiken, det är underbart. Skönt också att det gick vägen, säger han med ett stort leende.

På övertid, eller egentligen på övertid på övertiden damp bollen ner i Pontus Dahlbergs straffområde. Då hamnade bollen i nätmaskorna och AIK-spelarna jublade – för några sekunder. Målet dömdes i stället bort på grund av farligt spel på Denni Avdic, enligt Al-Hakim.
– Jag trodde inte det var sant när de kvitterade ... vi har åkt på det i slutet i flera matcher men det var jäkligt skönt att domaren blåste bort det, säger Mikael Boman och får medhåll av sin anfallskollega.
– Den fanns ju inte. Där och då ville man bara sjunka genom jorden. Men från vårt sätt at se på det så har vi tjänat ihop till det, säger Tobias Hysén.

I AIK-lägret var det inte lika muntra miner. Nils-Eric Johansson om samma situation.
– Hade vi varit Malmö FF så hade vi fått det målet med oss.