Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Matchhjälten efter förlösande målet: "Har väntat på det här"

Steven Olds avgörande 1-0-mål mot Gefle var inte bara matchvinnande för Gais – det var också lagkaptenens första fullträff för grönsvart i superettan. – Jag har väntat på det här, säger matchhjälten.

Senast slutade det med en pinsam 1-7-förlust mot Varberg. Mot Gefle var Gais på jakt efter revansch. Men länge såg det ut som att det återigen skulle sluta i besvikelse. Med kvarten kvar var ställningen 0-0 hemma mot tabelljumbon, efter att grönsvart hade haft svårt att förvalta sina chanser. Då klev Steven Old fram. På Johan Svahns hörna nickade han distinkt in 1-0. Fullträffen var lagkaptenens första för Gais i superettan. 

– Jag går alltid in med inställningen att göra mål, till slut lyckades jag, säger han och skrattar. 

Innan han mer allvarsamt fortsätter: 

– Det var viktigt med tanke på det som hände förra veckan. Vem som helst hade kunnat göra mål, allra viktigast för mig, i min position i dag, var att vi vann och att vi höll nollan. 

Och mittbacken menar att det har varit några tunga dagar sedan ihopklappningen mot Varberg. 

– Det har inte varit trevligt. Det har varit ett uppvaknande för oss. Det har gnagt på oss hela veckan, du kommer alltid komma ihåg den där matchen för resten av ditt liv. Frustrationen, besvikelsen, pinsamheten. Med tanke på det så var det viktigt att få göra en värdig prestation i dag. 

Samtidigt menar han att Gais fortsatt har mycket att jobba med – om man ska fortsätta lyfta i tabellen. 

– Vi lovade fansen att vi skulle göra en bättre insats i dag än senast. Men prestationen i dag var inte heller så bra, men ibland får man vinna fult också. Vi har fortfarande en hel del att jobba med för att klättra i tabellen.