Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Norrby utreds inte längre för matchfixning. Spelarna på bilden har ingenting med utredningen att göra.  Bild: MATHILDA AHLBERG
Norrby utreds inte längre för matchfixning. Spelarna på bilden har ingenting med utredningen att göra. Bild: MATHILDA AHLBERG

Matchfixningsutredning mot Norrby läggs ned

Under vintern har polisens riksenhet mot korruption utrett Borås-klubben Norrby IF för eventuell matchfixningsrelaterad brottslighet. Nu har utredningen lagts ned, meddelar kammaråklagare Thomas Forsberg.
– Det fanns inte mer att göra, säger han.

I november stoppade Svenska Spel allt spel på Norrby IF:s avslutande matcher i superettan.

– Just nu känner vi oss inte trygga med att erbjuda spel på deras matcher, sa Johan Söderkvist, pressinformatör på Svenska Spel, då.

Föreningen har sedan dess utretts av både Svenska Fotbollförbundet och polisen för att se om eventuell matchfixning kan styrkas. Den utredningen har nu lagts ned.

– Vi kom fram till att vi inte kunde göra något mer. Det blev stopp, säger Thomas Forsberg och fortsätter:

– Det fanns påståenden och rykten om att saker hade hänt men det var inget vi kunde jobba vidare på. Vi kommer få fortsätta sväva i ovisshet vad som hände eller inte hände.

Norrby utreddes även 2017 för oegentligheter kopplat till matchfixning. Då, som nu, lades polisens utredning ned.

– Det har varit mycket rykten, men det har varit svårt för att att säkerställa någonting med den graden av säkerhet som vi måste jobba utifrån, säger Thomas Forsberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.