VM-kvalmatchen mellan Brasilien och Argentina avbryts – på grund av coronarestriktioner. Foto: Viaplay.
VM-kvalmatchen mellan Brasilien och Argentina avbryts – på grund av coronarestriktioner. Foto: Viaplay.

Matchen mellan Brasilien och Argentina avbryts – av smittoskäl

VM-kvalmatchen mellan Brasilien och Argentina stoppades – efter bara några minuter. Myndighetspersoner från brasilianska hälsoministeriet stormade planen och ville få den stoppad. Anledningen var att fyra spelare inte suttit i karantän innan matchen.

ANNONS
|

Det var i stormötet mellan Brasilien och Argentina som de bisarra scenerna utspelade sig. Efter bara några minuter stormades planen av personer från det brasilianska hälsoministeriet. Det hela beror på att fyra spelare från Premier League befann sig på planen.

– Det här är skandalscener. Bland det märkligaste jag sett på en fotbollsarena, säger Viasats kommentator Robert Tennisberg i sändningen.

Omdiskuterat på förhand

Redan inför matchen meddelade brasilianska hälsomyndigheten Anvisa att de Argentinska Premier League-spelarna behövdes stoppas från spel. Det eftersom landet infört strängare restriktioner för inresa från bland annat Storbritannien, där ingen som vistats i landet de senaste 14 dagarna släpps in i Brasilien.

ANNONS

Men ändå kom Argentina till spel med Aston Villas Emiliano Martínez och Emiliano Buendía och Tottenhams Cristian Romero och Giovani Lo Celso. Det hela ledde till att planen stormades av personer från hälsomyndigheten Anvisa, som menade att spelarna mörkat att de befunnit sig i Storbritannien.

– Brasilianska myndigheter som vill plocka bort flera av de argentiska spelare från planen efter att matchen satts igång. Det här är en skandal hur man än ser på det, säger Viasats kommentator Robert Tennisberg i sändningen

Matchen kommer inte att spelas klart idag. I Viasats sändning säger kommentatorerna att spelarna kommer lämna arenan.

– Buss är på väg genom Sao Paolo-trafiken. Trafikpolisen ska eskortera bort hela det argentinska laget från arenan, säger Tennisberg.

Argentinas storstjärna Lionel Messi efter

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS