Matchen i Piteå kan flyttas – på grund av snöfall

Vintern är i antågande och den kan ställa till det i damallsvenskan. Snöfall gör att matchen mellan Piteå och Eskilstuna kan behöva flyttas, det skriver Sportbladet.

ANNONS
|

På söndagen klockan 15.00 är det tänkt att det damallsvenska mötet mellan Piteå och Eskilstuna ska starta på LF Arena i Piteå.

Enligt Sportbladet är det dock osäkert om så blir fallet.

Ett snöfall har dragit in över Piteå och LF Arena ska vara täckt av snö.

Inte reservarenan

Enligt tidningen är den eluppvärmning som finns under planen inte stark nog för att kunna tina planen tillräckligt.

– Målet är att vi spelar på LF såklart men i slutändan domaren som bedömer om det blir spelbart. Vi behöver få folk att hjälpa till, funktionärer som hjälper till att få bort snön. Det är ju inte tre decimeter snö, utan bara lite puder så jag är hoppfull att vi ska få bort all snö inför uppvärmning och avspark, säger sportchefen Leif Strandh.

ANNONS

Alternativet är att spela matchen i inomhusarenan Norrstrand i Piteå.

– Det är inte vår reservarena, den är i Skellefteå. Men vad jag förstod på domaren finns den här möjligheten. Det är hon som tar beslut och det är framför allt viktigt att matchen spelas idag.

Med en dryg timme till matchstart meddelade klubben att det blir match efter att man fått hjälp att skotta undan snön på planen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS