Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Martin Olsson missar cupfinalen

Skadan stoppar Martin Olsson. Landslagsförsvararen missar Häckens cupfinal på söndagen.
– Den normala läkningstiden för den här typen av fraktur är 3–6 veckor, säger klubbens fysioterapeut till klubbens hemsida.

Häckens vänsterback Martin Olsson lämnade den allsvenska matchen mot Mjällby förra måndagen skadad och är ännu inte tillbaka i spel.

Nu meddelar Häcken att Olsson missar söndagens cupfinal mot Hammarby.

– Det känns bättre än förra veckan men cupfinalen kommer för tidigt, så det kommer inte att gå, säger han till klubbens hemsida.

Klubben skriver på sin hemsida att ”det som initialt bedömdes vara en blödning, konstaterades sedan vara även en spricka i vadbenet”.

– Den normala läkningstiden för den här typen av fraktur är 3–6 veckor men det kan gå att spela tidigare än så, beroende av smärtnivån, säger Johan Sandberg, Häckens fysioterapeut, till hemsidan.

LÄS MER: Rasmus Lindgren missar Häckens cupfinal

Den prognosen, med en frånvaro på 3 till 6 veckor, oroar inför EM. Martin Olsson är uttagen landslaget men har på grund av den stundande cupfinalen inte anslutit till truppen.

Pierre Bengtsson är inkallad i landslaget för lägret i Båstad och lördagens match mot Finland.

– Martin Olsson har vi fått besked idag och det får vi djupanalyserar lite med medicinska teamet. Det låter det ju inte bra, men vi får se imorgon, säger förbundskapten Janne Andersson inför lördagens match mot Finland.

LÄS MER: Guide: Allt om fotbolls-EM 2021

Sverige inleder EM med match mot Spanien den 14 juni.

För Häckens del är det ett tungt avbräck i cupfinalen, som även mittbacken och lagkaptenen Rasmus Lindgren missar på grund av skada.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.