Marika Domanski Lyfors på plats på Friends arena

Marika Domanski Lyfors är sjukskriven med en elakartad hjärntumör. I matchen mot Irland var landslagschefen på plats.
– För mig existerar mirakel och hon ska vara miraklet, säger Kosovare Asllani till Sportbladet om det känslosamma mötet med Domanski Lyfors.

ANNONS
|

I april meddelade Svenska fotbollförbundet att landslagschefen Marika Domanski Lyfors drabbats av en hjärntumör och i maj kom beskedet att tumören är elakartad och inte går att operera bort. Domanski Lyfors är sjukskriven har fått stort stöd från framför allt de svenska landslagsspelarna. Under tisdagens EM-kvalmatch mot Irland på Friends arena värmde spelarna upp i tröjor med texten ”Vi är med dig, Marika” och 64-åringen fanns på läktaren under matchen.

– Det var otroligt. Jag var så glad att man såg henne där när man gick av planen. Det betyder mycket för oss att dela den här glädjen med henne, säger Fridolina Rolfö till TT.

ANNONS

Efter matchen kom Domanski Lyfors ner på innerplan och kramade om bland annat lagkapten Kosovare Asllani.

– Hon står mig otroligt nära och är som en extra mamma. När man haft det tufft i landslaget under tidigare år. När jag har känt för att sluta har hon varit där och sagt att jag ska köra på. Hon var en anledning till att jag inte tog ett break. Hon har varit en stor stor del i min karriär, säger Asllani till Expressen.

”Hon måste tillbaka”

Asllani och Domanski Lyfors pratade en stund på planen och mittfältaren berättar för Sportbladet vad hon sa under samtalet.

– Att hon ska klara detta. Det finns inget annat. Det är enda scenariot som finns i mitt huvud. För mig existerar mirakel och hon ska vara miraklet. Hon ska klara det här. Vi med henne hela vägen. Hon står mig supernära. Jag tror på mirakel. Hon måste tillbaka, det finns ingen annan Marika.

Sverige vann matchen mot Irland med 1–0.

– Vi har alla haft så mycket känslor över den här situationen som har varit. Och att få se henne glad vid sidlinjen betydde nästan mer än segern i sig, säger Rolfö.

ANNONS

LÄS MER:Svensk seger mot Irland – Magdalena Eriksson stor hjälte

LÄS MER:"Marika är hjärtat i det här landslaget"

LÄS MER:Marika Domanski Lyfors tumör är elakartad – kan inte opereras bort

ANNONS