Marek Hamsik missar IFK Göteborgs match mot Sirius

Han klev av fredagens träning med en känning i vänster vad. Nu står det klart att Marek Hamsiks Blåvitt-debut får vänta. Han finns inte med i IFK Göteborgs trupp mot Sirius.

ANNONS
|

Det har varit Marek Hamsik-feber i blåvita kretsar sedan stjärnan landade på Landvetter i söndags kväll.

Tanken var att slovaken, som presenterades av IFK Göteborg i måndags och gjorde sin första träning med nya klubben i onsdags, skulle ha fått spela några minuter i helgens träningsmatch mot IK Sirius. Men så blir det inte.

LÄS MER:Mannen bakom Marek Hamsik – vem är han?

En känning i vaden, vilket gjorde att stjärnan klev av fredagens träning, håller honom borta från spel.

– Vi avvaktar och ser. Han bara klev av och bröt, han kände väl något och så får vi se vad som hände. Jag har ingen aning faktiskt, sa tränaren Roland Nilsson till GP i samband med fredagens träning.

ANNONS

När IFK Göteborg på lördagsförmiddagen presenterade truppen till eftermiddagens träningsmatch fanns sedan Hamsik inte med.

LÄS MER:Marek Hamsik klev av IFK Göteborgs träning

”Han har en känning i vaden och är under utredning”, skriver klubben på sin hemsida.

Även Söder saknas

Inte heller Robin Söder finns med i truppen.

Även anfallaren klev av fredagens träning.

– Han var lite belastad i dag så vi valde att inte driva det vidare utan ta det säkra före det osäkra och plocka av honom tidigt, sa sjukgymnast Calle Persson i går.

Sedan tidigare saknas också Jakob Johansson, Noah Alexandersson, Ole Söderberg och långtidsskadade Patrik Karlsson Lagemyr.

Mötet med Sirius har avspark klockan 16. Matchen spelas i Linköping.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS