Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Marek Hamšik klar för Trabzonspor

Det blev bara åtta matcher i IFK Göteborg. Nu lämnar den slovakiske storstjärnan, Marek Hamsik, 33, för turkiska Trabzonspor där han uppges tjäna tre miljoner Euro per säsong.

Det var en nyhet som slog ned som en bomb. Helt plötsligt landade Marek Hamsik på Landvetter och var klar för IFK Göteborg. Den slovakiske stjärnan möttes av hundratals supportrar redan på flygplatsen.

Därefter fortsatte Hamsik-febern i Göteborg.

På bara ett par dagar sålde IFK Göteborg slut sina årskort och tjänade miljonbelopp.

Men under sitt andra träningspass med sin nya klubb drog Marek Hamsik på sig en skada och missade därmed stora delar av försäsongen.

LÄS MER: Marek Hamsik om månaderna i Göteborg: ”Jag gillar det här”

Kontraktet var dock skrivet fram till 30 augusti.

Men tidigt kom uppgifter om att Marek Hamsik inte skulle bli kvar så länge. Hans pappa, Richard, sa tidigt att hans son siktade på att skriva på ett nytt lukrativt kontrakt under sommaren.

– Han har en möjlighet att lämna gratis, sa Pontus Farnerud tidigare.

Lämnar för spel i Turkiet

Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning för honom i Göteborg. För under tisdagen gick den turkiska klubben, Trabzonspor ut med att man värvat slovaken på ett kontrakt över två år.

LÄS MER: Marek Hamsik om vägen tillbaka, formen och framtiden

Där han uppges tjäna tre miljoner Euro per säsong.

Vilket gör att hans facit i IFK Göteborg blev sex matcher, varav fem från start där han levererade ett mål och en assist.

– Marek har bidragit med mycket under sin tid hos oss. Till laget, klubben i stort och till staden Göteborg. Han är ett riktigt proffs i allt han gör och det har varit spännande att jobba med honom på nära håll. Det tycker jag, alla kring laget och våra kollegor på Kamratgården. Dessutom vet vi att Mareks närvaro har inneburit en boost för hela IFK Göteborg på väldigt många plan, säger sportchefen Pontus Farnerud till klubbens hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.