Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Mardrömsveckan: Titeln och Europa utom räckhåll

10 poäng efter serieledaren. Uttåg ur Europa League. Två förluster på fem dagar vände IFK Göteborgs säsong fullständigt.

I söndags bombade Kennedy Bakircioglu IFK Göteborg ur guldstriden på Tele2 Arena. Efter förlusten mot Hammarby skiljer det nu tio poäng mellan Malmö FF och Blåvitt. Guldet är i praktiken borta. 

Guld i form av miljoninkomster skulle en plats i Europas Leagues gruppspel genererat men i och med Karabachs utskåpning på Tafiq Bahramov-Stadium är också den chansen att erhålla en välbehövlig dos av den ädlaste metallen försvunnen. 
– Vi visste att det var två avgörande veckor med matcher väldigt tätt i allsvenskan och de här två avgörande matcherna i Europa. Vi har inte riktigt kunnat prestera det som behövdes för att vara med i båda, säger sportchefen Mats Gren och fortsätter:
– Vi har spelat match var tredje, fjärde, femte dag de senaste veckorna. Det har smugit sig in en del skador och vi har inte kunnat flytta runt på så mycket folk som vi har velat. 

De två på varandra följande förlusterna är faktiskt klubbens sämsta period under Jörgen Lennartssons snart två säsonger vid rodret. Aldrig tidigare under hans ledning har Blåvitt förlorat två matcher i följd. 
– Förluster är tunga, det spelar ingen roll vilken match det är. Men man får se nyktert på det och säga att de här två matcherna var de ett bättre lag än vad vi var. Efter 1-0 hemma hade man rätt stora förhoppningar. Jag sa före matchen att det var 50-50 men så som vi spelade här så får man bara ta och lyfta på hatten och erkänna att de var bättre, säger Mats Gren. 

Den sista Europaplatsen innehar just nu AIK, fyra poäng före sina antagonister från Västkusten. Det är den åtråvärda tredjeplatsen som Mats Gren och hans kollegor på Kamratgården nu tar sikte mot för att rädda säsongen som nästan tog slut på fem dagar. 
– Det är det vi har. Det är inte frågan om det går eller inte utan från i morgon får vi plocka fram reserverna. Den här matchen mot Helsingborg blir enormt viktig. Sen har vi 14 dagar där vi kan ladda batterierna och slicka såren litegrann, säger Mats Gren.