Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/9

Mardrömssviten bruten – Gais vinnare igen

Mardrömssviten är bruten.
För första gången sedan den 8 juli är Gais vinnare igen.
– Vi alla behövde verkligen det här, säger Mervan Celik.

Tio raka matcher och nästan två månader utan seger.

Det var ett Gais som verkligen törstade efter tre poäng när Trelleborgs FF kom på besök till Gamla Ullevi. Jämfört med bottennappet mot Öster senast hade Meinard Olsen (landslagsuppdrag) och Joackim Åberg lämnat startelvan. In hade kapten Calle Nyström och Julius Lindberg och kommit.

De båda kom att spela viktiga roller i olika ändar av planen.

Nyström som ledaren där bak, Lindberg som öppnande målskytt i matchen.

LÄS MER: Förlösande för Julius Lindberg – första målet i Gais

Talangens fullträff, ett skott i krysset från, i början av andra halvlek banade väg för det som till slut kom att landa i en 2–1-seger.

– Vi alla behövde verkligen det här, de här tre poängen. Det är otroligt skönt, säger Mervan Celik som i den 88:e minuten fläkte sig fram och tryckte in 2–0.

Ett mål som där och då såg ut att vara spiken i kistan och att Gais skulle kunna slappna av lite i slutet. Men icke.

I stället fick Trelleborg straff på tilläggstid, efter att bollen tagit på Calle Nyströms hand. Herman Hallberg förvaltade straffen. 2–1 och drama.

Med två minuter kvar att spela forcerade gästerna, men Grönsvart höll undan och kan alltså glädja sig åt den första trepoängaren sedan den 8 juli.

– Det är en lättnad för alla i laget, ledarna. Det här ger oss lite andrum. Dels för oss själva, som visar att vi kan göra två mål och många bra saker. Men också för vårt folk på stan, våra fans. Vi ger dem något härligt i kväll. Det måste vi göra så att de håller huvudet högt, så de fortsätter stötta oss, vilket de alltid gör, säger Calle Nyström.

Mervan Celik tar vid:

– Man spelar för att vinna, när man inte vinner så blir det frustration för alla spelare och ledare. Det blir jobbigare att komma till träningarna och även matcherna. Det blir en lite negativ känsla i gruppen – även om man inte vill det. Det här gör att vi nu har något att bygga vidare på, säger Celik som för den här kvällen fick spela till höger i anfallet i stället för på sin ordinarie position till vänster.

– Det kändes bra. Jag lyckades kombinera bra med ”Agge” på högerkanten och kom till några lägen, men målet kom faktiskt från vänster, haha.

Så var det.

Adnan Maric, som gjorde en jättematch på mittfältet, fördelade bollen vidare till August Wängberg. Ett hårt inspel från högersidan in i straffområdet hamnade hos Celik, som tagit sig in från vänster och tryckte bollen i nät.

– Ett mycket fint inlägg på bortre, han såg mig där. Vi fick ögonkontakt, det var en bra boll. Jag touchade bollen in i mål.

Att Celik trivs med Wängberg vid sin sida råder det inga tvivel om.

– Det är bra feeling mellan oss, det är bara fortsätta.

De tre poängen gör att Grönsvart tar en placering i tabellen och att man har kontakt med flera av lagen ovanför kvalstrecket.

”Man får börja någonstans”

Calle Nyström hoppas att det här blir ett positivt avstamp inför fortsättningen.

Kaptenen och många andra i Gais talar om att det här var en av 15 cupfinaler som väntar i höst.

– Man får börja någonstans. När man är i en situation där man kryssar mycket och det kommer någon torsk här och var, då måste man bryta av lite grann. Man måste tänka att varje match lever var för sig, för så är det, man möter olika lag och olika spelare och vi har olika spelare. Sedan jobbar vi med vårt spel och våra tankar, men i det mentala spelet och inställningsmässigt kan det vara lättare att tänka att det är en cupfinal. Man vill ut och göra personbästa, för att skärma av det lite. Vi är medvetna om den situation vi är, vi behöver ta poäng och vi har tagit alldeles för lite poäng hittills. Det gäller att hantera det och det tycker jag grabbarna gör i dag.

– Nu måste vi verkligen fortsätta så här. Vi får inte slarva en millimeter.

Fakta: Så startade Gais

Mathias Karlsson – August Wängberg, Carl Nyström, Charlie Weberg, Niclas Andersén (Emin Grozdanic, 80) – Haris Cirak (Joackim Åberg, 73), Adnan Maric, Boris Lumbana – Mervan Celik, Richard Yarsuvat, Julius Lindberg (Emil Wahlström, 83).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.