Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Andreas Alm vill bryta den dystra förlustsviten. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Mardrömsmotståndet väntar för Häcken

I dag spelar Häcken borta mot Norrköping – ett lag som växt fram till något av ett spöke för Hisingslaget. Av de senaste åtta mötena lagen emellan har Häcken förlorat alla.
– Du kan kalla det förbannelse, men den största anledningen är nog att Norrköping är ett bra lag, säger Andreas Alm.

Mars 2015. Det är senaste gången Häcken besegrade Norrköping. Sedan dess har det blivit åtta raka förluster för de gulsvarta. Visserligen har Norrköping under 2010-talet växt fram till ett av allsvenskans mest stabila topplag, men förlustraden får ändå ses som anmärkningsvärd.

Häckens tränare Andreas Alm tycker inte att det är märkligt att hans lag haft svårt med just Norrköping.

– Det är ett bra lag, tveklöst. Skulle vi möta Real Madrid åtta matcher i rad skulle vi förmodligen förlora, för att det är ett bra lag. Så är det. De här åtta förlustmatcherna ligger under en period där Norrköping blivit svenska mästare och legat i toppen av tabellen övriga år. Det är ett lag som ligger ovanför oss i fotbollshierarkin och har en mer framträdande lönemuskel än vad vi har, säger Alm.

Vill bryta förlustsviten: ”Tar stor hänsyn till det”

Till söndagens bortamatch har Häcken med sig nästan hela truppen. Mervan Celik har dragits med sjukdom under veckan och deltar inte. Alexander Faltsetas fick ett gult kort i matchen mot Hammarby, och är avstängd.

– Det blir en ny spelare in när Alex försvinner, men vi vill försöka spela ungefär likadant. Sen är det egenskaperna som är olika mellan varje spelare förstås.

Senast tog Häcken en 2-0-seger mot Hammarby, efter att man spelat med en man mer i hela den andra halvleken. Det innebär att laget är obesegrat de senaste fyra omgångarna. På söndagen hoppas man kunna bryta den dystra förlustsviten mot Norrköping.

– Vi väntar oss ett av de högsta tempon man kan möta i allsvenskan. Det brukar vara så när Norrköping trycker på gasen, det är det lag jag hittills sett i serien som har högst tempo, säger Andreas Alm.

Kan man tala om en Norrköpingsförbannelse för er?

– Du kan kalla det förbannelse, men den största anledningen är nog att Norrköping är ett bra lag.

Tänker ni på att ni har åtta raka förluster mot dem?

– Jag tror vi tar stor hänsyn till det. Det är ett lag som är mer guldkandidater nu än när vi mött dem tidigare. Det är väldigt tydligt när vi nu reser dit, att det är ett bra lag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.