Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: KENTA JÖNSSON

Mardrömsförlust för Öis – föll mot jumbon

Örgryte drömde fortfarande om en chans till allsvenskan nästa säsong. Men efter en tung förlust mot jumbon Syrianska rann de drömmarna ut i sanden.
– Just nu är det en stor besvikelse, säger Öis tränare Thomas Askebrand.

Han var den givna utposten för Öis under flera säsonger. Men när Fredrik Andersson valde att återvända till Öis-gården inför den här säsongen fick Stojan Lukic ta klivet tillbaka. Istället ersatte han Fredrik Björck på tränarbänken som assisterande tränare till Thomas Askebrand.

Ett byte som 39-åringen tackade ja till efter visst övervägande.

Men tränardressen fick han kasta mot Syrianska. För Fredrik Andersson tvingades sent kasta in handduken inför mötet med jumbon.

Något som inte gav Thomas Askebrand något val än att ge Stojan Lukic chansen på nytt mellan stolparna för Öis.

Den första halvleken på Södertälje Fotbollsarena kommer inte gå till historien som en av de mest välspelade den här säsongen. Målchanserna lös med sin frånvaro under de första 45 minuterna.

– Vi gör en ganska beige första halvlek, säger Thomas Askebrand.

Det såg länge ut som att en rejäl krock för Filip Almström Tähti och ett skott utanför av Dida Rashidi skulle bli det ända som hände i den första halvleken.

Men i slutet kunde Andrew Stadler placera in bollen bakom Stojan Lukic och ge hemmalaget ledningen med halvlekens enda skott på mål.

Första skottet på mål efter 53 minuter

Första skottet på mål för Öis kom efter 53 spelade minuter genom Filip Almström Tähti men Dejan Garaca klarade. Det gjorde han även när Ailton försökte från distans dryga tio minuter senare.

– I paus var det ganska irriterat och vi kom ut med en annan beslutsamhet i andra halvlek, säger Thomas Askebrand.

Brassen hade flera chanser att kvittera för Öis men Garaca skulle stå i vägen.

Trots en del chanser på slutet skulle Öis inte få hål på Syrianska den här söndagen. Även om det var nära ett par gånger.

– Vi skapar tillräckligt med möjligheter för att göra 2-3 mål men får inte in bollen, säger Thomas Askebrand.

Efter förlusten mot jumbon ser det nu väldigt mörkt ut för Öis dröm om en allsvensk chans. För om Jönköping-Södra vinner mot Gais senare under söndagen – då skiljer det hela sju poäng upp till kvalplatsen för Öis med endast nio poäng kvar att spela om.

– Just nu är det en stor besvikelse. Vi räknar med tre poäng men kommer hem med noll. Men så länge det är matematiskt möjligt att nå allsvenskan har vi inte gett upp.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.