Mardrömmen fortsätter för Öis – krismöte med fansen

Femte raka förlusten – sjätte raka utan seger för Öis. Då blev det krismöte med supportrarna efter att Brage vunnit med 4–0 efter ett ras av Öis i den andra halvleken.
– Det är mycket frustration och det är befogat, säger tränaren Dane Ivarsson om samtalet med fansen.

ANNONS
|

Resultaten inledningsvis har inte alls varit vad någon i Öis hade hoppats på. Inför bortamötet med Brage var det endast en poäng på de fem första matcherna.

Där fyra av matcherna slutat med förlust.

Det har fått vindarna att öka.

Ja, det har till och med börjat blåsa storm kring Öis-gården.

Något som klubben valde att försöka lösa genom att skicka bort sportchefen Igor Krulj.

– Vi har, efter att ha gjort en utvärdering kommit fram till att det här är rätt beslut för ÖIS Fotboll. Detta är inte ett beslut vi tar för att få kortsiktig effekt utan för att kunna organisera oss på ett sätt som stärker föreningen på längre sikt, sa ordföranden Per Skånberg tidigare i veckan.

ANNONS

Det valet gav dock föga resultat.

Eller ja, inget positivt resultat alls för spelet ute på planen.

För mot Brage kom femte förlusten för säsongen efter ett totalt ras i den andra halvleken av Öis.

Då ledde visserligen hemmalaget redan med 1–0.

Det slutade dock med större siffror än så.

Det slutade med 4–0 till Brage.

Direkt efter slutsignalen var de tillresta Öis-supportrarna förbannade.

Spelare och ledare var snabbt framme och pratade med sina fans.

– Det är klart det är tungt .. det är jättetungt! Någonstans är det lite för enkelt att göra mål på oss, säger tränaren Dane Ivarsson och fortsätter:

– Resultat präglar vår verksamhet så det är klart att det märks. Vi brinner för att vinna fotbollsmatcher och lägger ner hela vår själv och får inte den belöningen. Det är extra jobbigt men det finns inget annat att göra än att fortsätta jobba.

Vad säger du om samtalett med fansen? Mycket frustration där?

– Ja, det är klart att det är och det är befogat. Våra supportrar är fantastiska och har åkt tur och retur sex timmar enkel väg och stöttar oss från uppvärmning och hela vägen. Fansen är bäst idag.

Vad säger man i det läget?

ANNONS

– Man bekräftar dem. De stöttar i vått och torrt och de måste få höra vad det betyder för oss.

Daniel Paulson har varit med länge i Öis och det är inte första gången han står och pratar med supportrarna efter en svag period av resultat.

Frustrationen och ilskan från supportrarna är något han både köper och förstår.

– Det är förståeligt och de är lika besvikna som vi är! Det är mycket frustration där från både oss och från fansen. Det är ingen som är glad över det här men vi ska vända på det här tillsammans, säger han.

Hur påverkar det er att se frustrationen så tydligt?

– Det påverkar oss på det sättet att det visar att folk bryr sig. Det är ett bra tecken att folk bryr sig hur det går och investerar mycket känslor kring det. Det är också därför man vill spela i en förening om Öis.

Förlusten var som sagt lagets femte den här säsongen. Även om varje match lever sitt eget lilla liv så finns det tydliga tendenser kring varför Öis säsongsstart varit allt annat än bra.

– Vi släpper in alldeles för enkla mål i de här sex matcherna. Det är tufft att vinna en fotbollsmatch när du släpper fyra mål ... det är inte okej. Det är något vi måste korrigera, säger Dane Ivarsson.

ANNONS

Daniel Paulson kommer återigen in på att i det här läget är det extra viktigt att alla gör det tillsammans.

Det verkar vara nyckeln för att vända på säsongen.

– Vi ska reda ut det här och det är klart det finns detaljer vi försöker jobba på. Vi måste få ihop helheten och så enkelt är det, säger han.

Det känns som ett bra resultat är bra mycket viktigare än en bra prestation för er just nu?

– Ja, det är klart att det är det viktigaste i det här läget. Samtidigt styr ofta prestationen resultatet men vi ska göra allt vi kan för att samla oss och sedan slå Norrby.

LÄS MER:Dane Ivarsson om turbulenta Öis-veckan och Igor Kruljs avsked

LÄS MER:Det här är väl ändå helt hål i huvudet, Öis?

LÄS MER:Ordförandens svar – efter avgångskraven mot Dane Ivarsson

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS