Mardröm för Blåvitt-talangen – bars ut på bår

Den allsvenska startdebuten blev en mardröm för Rasmus Wikström, 18. Mittbacken tvingades utgå med en befarad knäskada redan innan fem minuter var spelat av IFK Göteborgs hemmamöte med Falkenberg.
– Det vi kan säga är att det inte såg bra ut, men vi får avvakta till i morgon, säger tränare Poya Asbaghi om skadan.

ANNONS
|

Med André Calisir och Kristopher da Graca avstängda skulle matchen mot Falkenbergs FF bli Rasmus Wikströms stora chans.

Blåvitts unga mittbackstalang hade sedan tidigare ett allsvenskt inhopp på meritlistan, mot Falkenberg borta tidigare i somras. Men i hemmamötet mot hallänningarna fanns han med i startelvan för första gången i den allsvenska karriären.

Det som skulle bli en lyckans dag för talangen slutade i något helt annat.

Inte ens fem minuter av mötet på Gamla Ullevi var spelat när ynglingen fastnade till i gräset och, vad det på bilderna såg ut, vred till knäet.

Wikström blev liggande på egen planhalva innan han togs utanför sidlinjen. Väl där försökte han jogga igång – men utan framgång.

ANNONS
Bild: MICHAEL ERICHSEN

I stället tvingades han lämna Gamla Ullevi på bår. 18-åringen var till synes helt förkrossad och drog tröjan över ansiktet när han rullades ut från innerplan – till ljudet av stöttande applåder från publiken.

Efter matchen kunde IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi inte ge något klart besked om Wikströms skada.

– Det vi kan säga är att det inte såg bra ut, men vi får avvakta till i morgon.

Wikström ersattes i matchen av hemvändande Tobias Sana, som blev klar för IFK Göteborg under helgen. Mittfältarens första minuter i klubben sedan återkomsten.

Till den andra halvleken kom också det andra nyförvärvet, Hosam Aiesh, in på plan. Han bytte av Noah Alexandersson. Den senare, som gjorde allsvensk debut, haltade i slutet av den första halvleken och Poya Asbaghi bekräftar att det också där rör sig om en skada.

– Noah fick olyckligt också gå av i halvtid. Vi får se vad magnetröntgen säger i morgon.

LÄS MER:Följ mötet mellan IFK Göteborg och Falkenberg

ANNONS