Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Marcus Rashford nya initiativ – skriver barnbok och startar bokklubb

Fotbollsstjärnan Marcus Rashford har tidigare engagerat sig i barns möjligheter i England. Nu startar han ett nytt initiativ – han skriver en barnbok och startar bokklubb.
– Jag började läsa sent, när jag var 17 år. Det förändrade mitt perspektiv på livet, säger han.

Englands och Manchester Uniteds Marcus Rashford har tidigare engagerat sig för fattiga barn i hemlandet.

Tidigare i höstas skickade han brev till regeringen för att de skulle ompröva beslutet att dra tillbaka matkuponger, som infördes för att barn inte skulle gå hungriga när skolorna stängde i pandemin. Brevet fick regeringen att ändra sig i frågan. Rashford har även själv samlat in pengar för samma ändamål.

LÄS MER: Regeringen agerar – efter Marcus Rashford vädjan

LÄS MER: Manchester Uniteds Marcus Rashford jämförs med Greta Thunberg

Nu startar han ett nytt initiativ. United-anfallaren startar nu en bokklubb för att främja läsning för barn från olika socioekonomisk bakgrunder, det skriver Sky.

”Förändrade mitt perspektiv på livet”

Han kommer dessutom skriva en barnbok tillsammans med den engelska sportjournalisten Carl Anka, till vardags på The Athletic.

Boken kommer att heta "Du är en mästare" och rikta sig mot barn under tuffa levnadsvillkor. Historien är baserad på Rashfords egen uppväxt, och kommer att fokusera på vikten av en utbildning, positivt tänkande och kvinnliga förebilder.

– Jag började läsa sent, när jag var 17 år. Det förändrade mitt perspektiv på livet. Jag önskar att jag läste mer som barn, men böcker var inget min familj prioriterade när vi behövde mat på bordet, säger Rashford till The Athletic.

– Det var tillfällen när undanflykten från verkligheten, som läsning innebär, hade kunnat hjälpa mig. Jag vill att alla barn ska ha det.

Marcus Rashford har spelat för Manchester United sedan juniortiden och har gjort 36 matcher för det engelska landslaget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.