Marcus Lantz: Det blir som en chock - plötsligt känns fotboll väldigt litet

Öis buss var halvvägs till Stockholm när beskedet om den misstänka terrorattacken nådde truppen. - Det blir som en chock. Plötsligt känns det här med fotboll väldigt litet, säger tränaren Marcus Lantz.

ANNONS
|

Enligt plan ska Örgryte begå bortapremiär mot Brommapojkarna på Grimsta IP i Stockholm på lördagseftermiddagen. - Några andra besked har vi inte fått, på något sätt känns det bra att inte ge vika för det onda, förklarade Marcus Lantz för GP när truppen på fredagskvällen checkade in på ett hotell utanför huvudstaden, även det enligt plan.

"Det blirsom en chock"

Att Öis-truppen på sin väg mot Stockholm påverkades av det fruktansvärda händelsen var påtagligt, säger Marcus Lantz. -Stämningen blev dämpad, nästan lamslagen, alla blev vi tagna av allvaret, säger han och fortsätter: - Det blir som en chock, jag menar, vad är det som händer – och vad är det som händer här, det är så svårt att ta in, säger han. På fredagskvällen tog truppen det lugnt på hotellet, det fanns ett behov att ta in och fundera över det som hänt.

ANNONS

"Svårt tänka på fotboll"

- En sådan här kväll är det svårt att tänka och prata fotboll, det som vanligtvis är stort blir så litet när något så fruktansvärt som en sådan här händelse kommer nära. Men påminns om hur skört livet är, säger Marcus Lantz. Funderingarna på matchen väntar han med till lördagen. - Det tar vi därifrån, då vet vi mer om hur allt blir, säger han.

Bortapremiär

Tidigare på fredagen, innan det stod klart vad som hänt i Stockholm, pratade GP med lagkaptenen Johan Hammar och hans tankar inför matchen: Segern mot Varberg i premiären gav oss en bra känsla, säger Hammar som efter bara tre minuter nickade in säsongens första mål efter en frispark. - Jag får försöka hålla mig framme på fasta situationer även i bortapremiären mot BP, säger mittbacken.

ANNONS