Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Marcus Berg har inte fått det att funka i ryska Krasnodar.  Bild: URS LINDT
Marcus Berg har inte fått det att funka i ryska Krasnodar. Bild: URS LINDT

Marcus Berg uppges förhandla med Panathinaikos

Marcus Berg har meddelat att han slutar i landslaget efter EM och har köpt hus i Göteborg, men Blåvitt-fansen kan få vänta.
Nu kommer grekiska uppgifter om att anfallaren förhandlar om en återkomst i Panathinaikos.

Det är den grekiska tidningen SDNA som kommer med uppgifterna om att Marcus Berg skulle vara aktuell för ett fortsatt äventyr utomlands. Enligt tidningen ska anfallaren vara i förhandling med sin tidigare klubb Panathinaikos i den grekiska ligan och vara tämligen nära en återkomst till klubblaget. Kontraktet som ska vara aktuellt sträcker sig över 2,5 år framöver.

Enligt SDNA ska förhandlingarna vara påbörjade redan nu då Berg och hans familj inte trivs i Ryssland.

IFK Göteborgs assisterande sportchef, Pontus Farnerud, vill inte gå in på i fall klubben hört någonting om en eventuell ny sejour i Grekland för Marcus Berg.

– Vi kan inte kommentera rykten. Marcus Berg är en av Sveriges bästa anfallare och självklart intressant för oss med tanke på hans kvalitéer, personlighet och historik i Blåvitt, säger Pontus Farnerud till GP och fortsätter:

– Men det handlar ju som vi sagt tidigare om hur det ser ut i truppen på olika positioner, ekonomi och framför allt hur mycket spelaren vill tillbaka till Blåvitt, säger Pontus Farnerud.

Tidigare ryktats återvända till Grekland

Det var i början av oktober som det blev offentligt att Marcus Berg köpt en villa i Långedrag utanför Göteborg värd 34 miljoner kronor och en flytt tillbaka till IFK Göteborg efter att sejouren i Krasnodar avslutas kändes allt närmare till hands. Men nu finns det alltså uppgifter som pekar på att anfallaren kan tänka sig att avvakta med att flytta in i sin nyköpta villa.

När Marcus Berg blev klar för Krasnodar hade han ryktats vara aktuell för både IFK Göteborg, men också just Panathinaikos.

– Det ligger väl något i det som har nämnts. Men det har väl inte varit riktiga alternativ som jag har känt att det har varit värt att tänka på. Jag har min relation med Panathinaikos i Grekland och den är otroligt stark fortfarande, sa Marcus Berg till Sportbladet då.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.