Marcus Berg skadad – tvingas stå över VM-kvalmötet

Marcus Berg, 34, tvingas kasta in handduken till VM-kvalmötet med Georgien. Detta efter en ryggskada som inte läkt som förväntat.
– Han har fått behandlingar som han räknade att det skulle ta men det har inte tagit lika bra som han hoppats, säger förbundskapten Janne Andersson.

ANNONS
|

Under måndagen skrev Marcus Berg på för IFK Göteborg. Landslagsanfallaren återvänder därmed till klubben där allt började. Men flytten sker först i sommar efter EM-slutspelet och under våren är det ryska Krasnodar som fortsatt gäller för 34-åringen.

På sistone har han dock dragits med en ryggskada och missat matcher för sitt klubblag.

– Ryggen är faktiskt lite upp och ner. Vi tar det dag för dag. Jag har inte spelat match på fyra veckor. Det känns lite segt. Jag hoppas att jag kan vara med på träningen i morgon och så får vi se med matchen på torsdag, sa han under tisdagen.

ANNONS

LÄS MER:IFK Göteborg om värvningen av Marcus Berg: ”Gör att vi kan blicka uppåt och framåt”

Nu står det klart att han även missar första VM-kvalmötet med Georgien på torsdagen.

– Vi har tre spelare som inte kommer att vara med i truppen nu. Det är Andreas Granqvist och hans roll och funktion på den här samlingen har jag redan förklarat. Sen har vi Joakim Nilsson som står över och Marcus Berg. Han har inte kommit ikapp efter den skadan som han har haft de senaste veckorna, säger förbundskaptenen Janne Andersson och fortsätter:

– När truppen togs ut så hade ”Mackan” varit skadad under en kortare period. Han har fått behandlingar som han räknade med att de skulle ta men det har inte tagit lika bra som han hade hoppats.

Han blir lagkapten i Granqvists frånvaro

LÄS MER:Så kan IFK Göteborg ställa upp i sommar – med Oscar Wendt i laget

Därmed talar det mesta för att det blir Alexander Isak och Zlatan Ibrahimovic som får chansen från start i anfallet mot Georgien.

LÄS MER:Wernbloom och Bjärsmyrs jubel över Berg-värvningen: ”Helt perfekt”

När Andreas Granqvist nu saknas så saknar även Janne Andersson sin lagkapten. Den bindeln går inte till Zlatan Ibrahimovic utan den går till Sebastian Larsson.

– Man blir stolt över det. Det känns väldigt bra, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS